Zagreb: “Snow Queen Trophy” na Sljemenu ponovno okuplja najbolje skijaše i skijašice

- Advertisement -

Organizatori i dio hrvatskih natjecatelja najavili su održavanje utrka ženskog i muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy”, popularne “Snježne kraljice”, na Sljemenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Zagrebačka gora Sljeme će ove godine, 5. i 6. siječnja/januara 2019., po 13. put ugostiti žensku i po 10. put mušku utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy”.

Vođa natjecanja Reno Fleis poručio je kako na sljemenskoj stazi nikada nije bilo više snijega, koji je ove godine stvoren potpuno umjetno, topovima, jer ni u Zagrebu ni na Sljemenu nije bilo značajnijih snježnih padalina. Kazao je kako je FIS-ova komisija snijeg ocijenila kvalitetnim, što znači pogodnim za slalomske utrke, te kako se nada da će vrijeme ići na ruku organizatorima.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Predsjednik Organizacijskog odbora “Snow Queen Trophy” Miho Glavić istaknuo je kako je procijenjeno da je za 2018. godinu vrijednost neplaćenog televizijskog oglašavanja za Grad Zagreb iznosila oko 3,8 milijuna eura.

Glavić je kazao kako će sljemenske utrke direktno prenositi od 20 do 25 televizija svijeta za 20 do 30 milijuna gledatelja te da putem snimki, reportaža i vijesti informacije o utrkama dobije oko 300 milijuna ljudi diljem svijeta u preko 50 zemalja. S obzirom na iskazani interes, organizatori očekuju izdavanje oko 300 medijskih akreditacija.

Legenda hrvatskog skijanja i trener savjetnik hrvatske skijaške reprezentacije Ivica Kostelić ocijenio je kako Hrvatska ima odličnu slalomsku ekipu, ponajbolju do sada.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

“Upečatljivo je da Hrvatska, koja ima manje od deset profesionalnih, aktivnih skijaša, sudjeluje na velikim utrkama i ostvaruje zamjetne rezultate”, kazao je Kostelić.

Na muškoj utrci nastupit će, uz ponajveća imena svjetskog skijanja, četiri hrvatska skijaša: Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega i Filip Zupčić.

Večer uoči utrka, izvlačit će se startni brojevi u Ledenom parku na Tomislavovom trgu.

Ulaznice su u prodaji od 18 prosinca/decembra, a paket ulaznica za odrasle, za obje utrke, može se dobiti za 60 kuna (8 eura), za djecu četiri eura, u što je uključen prijevoz, hrana, piće i zabavni program.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...