Završene bh. kvalifikacije za Neymarov turnir

- Advertisement -

Nakon Mostara i Sarajeva kvalifikacioni nogometni turnir Neymar Jr’s Five održan je proteklog vikenda u Banjaluci i Tuzli. U subotu je u Banjaluci nastavljena jedna lijepa nogometna priča. Kvalifikacioni turnir Neymar Jr’s Five održan u gradu na Vrbasu privukao je 14 ekipa koje su bile raspoređene u četiri grupe. Ekipe su se veoma brzo naviknule na inovativna pravila koje je osmislila zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije – Neymar, a na kraju je titulu najbolje ponijela ekipa Banja Luka.

Neymar Jr’s Five qual u Banja Luci photo Sulejman Omerbasic

Put do finala pobjedniku nije bio niti malo lak. U prvoj utakmici Grupe D Banja Luka je nadigrala ekipu Đole i Kinezi (5:0), nakon čega je istim rezultatom poražena od ekipe Gigant. U odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale Banja Luka je slavila 5:3, a u četvrtfinalu su ekipi AK 47 za šest minuta zabili pet golova te su je poslali kući.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvorena ASA bolnica: Prva privatna opća bolnica u Sarajevu

U polufinalu je Banja Luka rezultatom 2:0 savladala J78-K-991, da bi u velikom finalu rezultatom 5:0 nadigrala ekipu Minđaroš. Put na bh. finale u Sarajevo obazvjedili su Banja Luka, J78-K-991 i Minđaroš, kao i ekipa Exotic koja je u polufinalu poražena upravo od ekipe Minđaroš.

Neymar Jr’s Five qual Tuzla photo Sulejman Omerbasic

Dan nakon Banja Luke, Tuzla je bila zadnja kvalifikaciona stanica, ali zbog lošeg vremena turnir se preselio u zatvorenu hallu u Živinicama. Prijavilo se 25 timova, koji su se borili za zadnja 4 mjesta u državnom finalu, kao i prestižnu titulu najboljeg u tuzlanskom regionu. Ni kiša nije mogla omesti ekipu Hjumangadogma da u finalnom susretu deklasira Sapnu sa 5:0. Pored ova dva tima na veliko bh. finale plasirali su se i preostala dva tima iz polufinala – Studenjak i FAMM.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Podsjetimo, završni turnir igra se u Sarajevu 22. maja, a na njemu će učestvovati 16 ekipa. Utakmice traju deset minuta i u trenucima kada jedna ekipa postigne pogodak, istovremeno izbacuju protivničkog igrača iz nastavka meča. Mnoge kvalifikacione utakmice su završile i puno prije isteka 10 minuta koliko je predviđeno da traju. Pri rezultatu od 4:0, tim koji gubi je na terenu imao samo jednog igrača, koji se u većini slučajeva predavao meč ili veoma brzo primio peti gol koji je označavao kraj meča. Pobjednička ekipa sa bh. finala putuje na svjetsko finale u Brazil.

Foto: Sulejman Omerbašić

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...