Formula 1Sport

Zbog koronavirusa upitna i F1 utrka u Vijetnamu

0
Zbog koronavirusa upitna i F1 utrka u Vijetnamu, Life.ba

Nakon što su čelnici Formule 1 odgodili utrku Velike nagrade Kine zbog koronavirusa koji hara Kinom, upitno je i održavanje Velike nagrade Vijetnama koja bi se u Hanoiu trebala održati 5. travnja.

Velika nagrada Kine u Šangaju trebala se održati 19. travnja, no utrka je odgođena. FIA je poručila kako su “zdravlje i sigurnost momčadi Formule 1, sudionika svjetskog prvenstva i navijača njena najveća briga”.

Čini se kako će FIA iz istog razloga otkazati i VN Vijetnama koja se trebala voziti po ulicama Hanoia, koji je udaljen samo 100 kilometara od kineske granice, prenosi Hina.

Utrka u Vijetnamu još nije službeno otkazana, međutim nagađa se kako će se morati tražiti drugi datum u kalendaru.

LIFE:  Apel Kriznog štaba Kantona Sarajevo: Nositi maske, držati distancu, prati ruke

“Vijetnam još nije postavljen kao potencijalno pitanje. Ali očito je da se nalazi u blizini Kine pa ćemo pratiti situaciju”, rekao je McLarenov boss Zak Brown.

“Nikad ne bismo učinili ništa što dovodi ljude u opasnost i ne vjerujem da bi Formula 1 to učinila,” dodao je Amerikanac.

Vijetnam bi trebao postati četvrta ulična utrka u trenutnom F1 kalendaru uz Monako, Singapur i Azerbajdžan, te četvrta u Aziji uz Japan, Singapur i Kinu.

Nova sezona počinje 16. ožujka utrkom u Melbourneu.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *