Zdravko Mamić izbačen iz članstva GNK Dinama

- Advertisement -

Zdravko Mamić više nije član Dinama. Osim njega iz kluba su isključeni njegov brat Zoran Mamić i Damir Vrbanović, javlja Hrvatska radiotelevizija.

Iz udruge Dinamo to smo mi kažu kako se to dogodilo zbog njihova zahtjeva Upravi kluba još iz svibnja. Udruga je uputila zahtjev o njihovu izbacivanju prije presude suda u Osijeku, a temeljili su ga na članku 19. Statuta Dinama. U tom članku stoji da će Klub zahtjev za članstvo odbiti osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci.

U međuvremenu je pravomoćna optužnica postala i nepravomoćna presuda, zbog čega je Zdravko Mamić pobjegao iz Hrvatske zbog zatvorske kazne iznad 5 godina, Zoran Mamić dobio je 4 godine i 11 mjeseci zatvora, a Vrbanoviću je nepravomoćno određena kazna zatvora od tri godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

–  Nažalost, na taj zahtjev iz kluba nam nikada nisu odgovorili, no uvjereni smo da se takvo što ne bi dogodilo da nismo predali zahtjev potkraj svibnja. Zadovoljni smo što je naš pritisak i zahtjev urodio plodom i što Zdravko Mamić, kao i Zoran Mamić i Damir Vrbanović, sada bar pravno više nemaju nikakve veze s klubom. Prije nekoliko godina to ne bi bilo moguće ni kao ideja – kazao je Juraj Čošić, predsjednik udruge Dinamo to smo mi.

PROČITAJTE JOŠ:  Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

– Pozdravljamo činjenicu da oni koji su oštetili Dinamo više nisu njegovi članovi. Iduće što klub treba učiniti jest zatražiti od njih da vrate protupravno stečenu imovinsku korist, što je Skupština Dinama propustila učiniti. Ako oni to ne budu učinili, naravno da ćemo mi morati podnositi takav zahtjev, ali isto tako i tražiti odštetu te kaznenu odgovornost od članova Skupštine kluba koji su glasovali da Dinamo nije oštećen, što je sud u Osijeku jasno demantirao nepravomoćnom presudom – dodao je Čošić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...