Željezničar golom Štilića savladao Tuzla City

- Advertisement -

Fudbaleri Željezničara pobijedili su večeras na Grbavici ekipu Tuzla Cityja sa 1:0, u susretu 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je tako došao do 12. pobjede u sezoni kojom je zadržao drugo mjesto na tabeli uoči posljednje trećine prvenstva.

Pogodak odluke postigao je Semir Štilić u 50. minuti.

Željezničar je tokom cijele utakmice bio bolji rival, ali su gosti iz Simin Hana uspijevali u prvom poluvremenu da osujete sve napade izabranika Amara Osima. Željezničar je u nekoliko navrata, posebno po lijevoj strani preko Veselinovića, dolazio do šesnaesetrca, ali nije bilo kvalitetnog završnog pasa kako bi se ozbiljnije ugrozio gol ekipe koju s klupe vodi bivši bh. reprezentativac Elvir Baljić.

Početkom drugog dijela Željezničar uspijeva postići pogodak. Najbolji igrač domaće ekipe Semir Štilić još jednom je pokazao kvalitet i iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara savladao Fejzića.

PROČITAJTE JOŠ:  Otkazana utakmica između BiH i Izraela

Minutu ranije Kostić je dobio drugi žuti karton zbog prekrešaja nakon kojeg je Štilić postigao pogodak, što je domaćim uveliko olakšalo posao do kraja meča.

Željezničar je nastavio s napadima a u 58. minuti u jednom napadu imao je tri odlične prilike. No, Fejzić  je odbranio šuteve Veselinovića i Sadikovića, dok je udarac Štilića na gol liniji zaustavio Nukić.

Novu priliku za Željezničar imao je Lendrić u 78. minuti kada se našao sam ispred Fejzića, koji brani njegov šut i ostavlja svoju ekipu u igri. No, prilikom intervencije Fejzić je zadobio udarac zbog kojeg je morao napustiti teren, a umjesto njega posjednjih desetak minuta na golu je stajao Muminović.

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković izgubio od 123. igrača svijeta

Najbolju priliku gosti su imali u 87. minuti preko Crnkića koji je nakon duela sa Stevanovićem pao u šesnaestercu, ali sudija Topalović nije pokazao na bijelu tačku što je izazvalo žestoke proteste gostiju. No, sve se završilo žutim kartonom koji je pokazan treneru Tuzle Baljiću.

Trener Željezničar Amar Osim uprkos pobjedi nije bio pretjerano zadovoljan nakon utakmice, izjavivši da je njegova ekipa trebala ostvariti ubjedljiviju pobjedu, dodajući da profesionalni igrači ne bi smjeli promašivati šanse kao njegovi izabranici u ovoj utakmici.

Željezničar u posljednju trećinu sezone ulazi sa druge pozicije s tri boda zaostatka za gradskim rivalom Sarajevm, s kojim će snage odmjeriti u 24. kolu na Koševu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...