Željezničar poražen u Bijeljini

- Advertisement -

Fudbaleri Željezničara su u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Radnika u Bijeljini sa 1:0.

Domaći su poveli u četvrtoj minuti. Kjosevski je ispucao loptu koja je došla do Đurića koji sa 40 metara precizno pogađa prazan gol. Dvije minute poslije Šabanadžović šutira, lopta pogađa defanzivca Radnika, Plavi su tražili najstrožiju kaznu, ali se Paradžik nije oglašavao. U devetoj minuti dobra prilika za Željezničar. Ramović je prošao po lijevoj strani, ubacio do Veselinovića koji sa 11 metara šutira, ali Lučić dobro brani.

Ramović glavom u 20. minuti spušta za Veselinović čiji volej udarac odlazi preko gola domaćih. U 27. minuti Pavić ubacuje sa lijeve strane, Krpić ostavlja za Ramovića koji sa vrha kazenog prostora gađa, ali Lučić sigurno brani. Sa distance je pokušao i Hajdarević. Njegov udarac iz 31. minute odlazi pored gola.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Tri minute prije kraja prvog dijela Veselinović šutira iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali Lučić hvata na liniji. U narednom napadu udarac Hairlahovića brani Kjosevski. U 45. minuti Krpić spušta za Zeca kojeg u posljednji trenutak ispred gola Radnika blokira Šubert. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U 51. minuti Veselinović šutira preko gola sa 20 metara. Veselinović u 63. minuti ubacuje iz prekida, Ramović glavom šutira preko gola. Sjajna šansa za naš tim u 71. minuti. Krpić se izborio za loptu, odlično ubacio, a Zajmović glavom pogađa spoljni dio mreže. U 81. minuti udarac Bogičevića glavom brani Lučić, kao i minutu kasnije udarac Ramovića. Stevanović je nakon kornera u 88. minuti šutirao sa 25 metara, lopta odlazi preko gola. U sudijskom vremenu sjajnu priliku je imao Stevanović, ali Lučić fantastično brani. U nastavku akcije Sipović šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...