Željezničar tone sve dublje, a Amar Osim ne pomišlja o ostavci: U posljednje tri sezone Plavi zaostaju za Bordo timom 37 bodova

- Advertisement -

Željezničar je u okviru 24. kola Premijer lige BiH doživio novi poraz. Ovaj put na Tušnju je slavila Sloboda rezultatom 1:0. Na taj način nastavljena je negativna serija Plavih sa Grbavice koji već sedam kola ne znaju za pobjedu, a pet kola nisu postigli pogodak.

Piše:Edin Isanović

No, niti nakon nove blamaže strateg Željezničara Amar Osim nije pomislio o ostavci. Ponovit ćemo što smo pisali prošli put.

Niti mrvice korektnosti prema navijačima…

Niti moralnog čina, niti mrvice korektnosti koja bi pokazala poštovanje kluba i navijača jednostavnom rečenicom -. ”Dajem ostavku, stavljam mandat na raspolaganje”.

Osim junior je već postao predmetom šala na društvenim mrežama i forumima gdje navijači (i suparnički i Željezničara) ismijavaju njegove izjave i poteze. Stoga se jasno postavlja pitanje – Kako jedan ugledan i ozbiljan trener može ovo sebi dopustiti?

Tvrdoglavo pokušava da ekipa ”odčepi”, ali nikako ne uspjeva. Valjda je onda logično da preuzme odgovornost na sebe jer on bira ekipu koja igra na terenu. Da punudi ostavku, a ne da nakon meča izjavljuje kako ništa ne zamjera svojim igračima i da se ponaša kao da je sve u redu. Čak je i predsjednik Željezničara Samir Cerić najavio kako će tražiti smjenu prvog šefa struke.

PROČITAJTE JOŠ:  Akcija Tužilaštva BiH Black Tie 2: Privedene 22 osobe u Mostaru, Sarajevu i Zenici

Osim toga, Željezničar u posljednje tri sezone zaostaje za ljutim rivalima sa Koševa 37 bodova. Zbog toga se Sarajevo izdvojilo na prvom mjestu vječne tabele Premijer lige BiH. Recimo, u sezoni 2018/19 tim sa Koševa je imao 20 bodova više od komšija, a Osim je na polusezoni preuzeo klupu Plavih.

 U prošloj sezoni koševski tim je imao 3 boda više od ljutog rivala nakon 22 odigrana kola u trenucima kada je NSBiH dodijelio naslov prvaka Sarajevu. U aktuelnoj sezoni Željezničar ima zaostatak od 14 bodova u odnosu na aktuelnog bh. prvaka. Brojevi ne lažu, a oni pokazuju kako rezultatska kriza drma tima sa Grbavice od podruma do krova.

Željo je pao individualno i kolektivno

Strateg Željezničara pokušao je zbuniti protivnika u nekim utakmicama, a na kraju je zbunio sebe, učinivši previše loših poteza da bi uspio doći do pozitivnog rezultata. Pristup igrača bio je ispod svakog nivoa i val kritika sa razlogom ide prema treneru. Drugi val kritika ide prema taktici gdje je Plavi tim izgledao potpuno bezidejno i bezopasno. I to traje dugo. Željezničar je pao individualno i kolektivno. Čak su na početku prvenstva igrali uvjerljivo, ali za ostanak na vrhu tabele treba odigrati u kontinuitetu kvalitetno.

PROČITAJTE JOŠ:  U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Štilić i saigrači, očito je, nisu to mogli. Nisu dorasli tom izazovu. One priče o dugom prvenstvu i velikom broju utakmica stoje, ali budimo realni prvi šef struke Osim hoda po tankoj žici.

Kiksevi na Grbavici se ne opraštaju. Disciplina je popustila, neki su se igrači previše opustili. A Osim junior u prethodnim mandatima to nije dozvoljavao. Povjerenje Osima je okopnilo i kod najvatrenijih pristalica, a logično je kako su klubu iz Doline ćupova potrebne korjenite promjene da se krene naprijed. Ovako, ne ide…

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Nedim Botić o današnjem ubistvu u Gradačcu: Hoće li odgovorni reagovati na prijave

Večeras je jedan čovjek ubio svoju ženu sjekirom u...

Stravičan zločin u Gradačcu: Sjekirom ubio ženu pa izvršio samoubistvo

U Gradačcu je danas pronađeno beživotno tijelo ženske osobe...

Teška saobraćajna nesreća u Lašvi: Sudarilo se više automobila

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu...

Strašna nesreća u Srbiji: Srušio se ringišpil, povrijeđeno 13 djece

U Kuršumliji je danas došlo do nesreće kada se...