Željina dinastija Zubanović: Dedo Sejo pustio je suzu nakon što je gledao kako unuk Faris debitira u plavom dresu

- Advertisement -

Posljednja utakmica u sezoni Premijer lige nije imala rezultatsku važnost za ekipu Željezničara, ali meč protiv Tuzla Citya ostat će u posebnom sjećanju porodici Zubanović.

Hadis Zubanović je svojim pogotkom protiv Sarajeva za titulu 1998. godine ušao među legende kluba s Grbavice, a sada je dočekao da u plavom dresu debitira i njegov sin Faris.

Talentirani 18-godišnji centarfor krenuo je očevim stopama, prošle godine je potpisao trogodišnji ugovor, a kao golgeter juniorske ekipe dobio je priliku da zaigra za prvi tim.

Hadis nije bio u Bosni i Hercegovini, ali posmatrao je Farisa u TV prenosu. Kaže da je osjećaj bio prelijep.

– Bio sam na putu, ali gledao sam prenos i kada je Faris ulazio u igru srce mi je zaigralo. Ne znam kako bih to opisao, ali bilo mi je nekako baš drago zbog njega, ne ono sa aspekta oca koji se želi hvaliti svojim sinom, već zato što je zaista sve što mu se dešava zaslužio svojim radom i kvalitetom – kaže za Life.ba danas uspješni fudbalski menadžer.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Emocije su bile na vrhuncu, ali još veće su bile kod dede Seada, koji je nakon Hadisovog debija u Želji doživio i da unuk zaigra u dresu kluba koji se u domu Zubanovića voli već decenijama.

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba

– Dedo Sejo nije mogao zadržati suze, on je bio uz njega od početka, vodio ga na treninge, sjetio se i mojih početaka, sada gleda Farisa u Željinom dresu, za njega je to bio izuzetno emotivan trenutak – govori Hadis.

Od kada je Faris počeo da trenira fudbal Hadis se trudio da savjete daje kao otac, ali nije želio da na bilo koji način utječe na njegov status u ekipama.

– Znao sam da mu je samo prezime Zubanović teret, i da se od njega očekuje više, ali govorio sam mu da sve mora zaslužiti samo svojim radom. Recept za uspjeh je jednostavan, ako vrijediš i ako radiš, napravit ćeš nešto, ja sam sve napravio sam, a hvala Bogu i Faris je. Prije samo godinu i po bio je u B timu juniora, danas je najbolji strijelac juniorske Premijer lige. Ponosan sam i presretan zato što znam koliko je uložio sebe da napreduje.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Sinu priželjkuje mnogo više od onoga što je on uradio u svojoj karijeri.

– Želim mu da bude deset puta bolji igrač od mene, da napravi deset puta bolju karijeru. Vidjet ćemo šta vrijeme nosi, važno je da je on potpuno fokusiran, svjestan da je pred njim još dosta mukotrpnog rada – kaže Hadis.

Nakon utakmice Faris je izjavio kako će vrijednim radom pokazati da vrijedi.

– Meni je sigurno teže bilo kroz dosadašnju karijeru jer me svi gledaju kao Hadisovog sina, a ja ću se i dalje truditi da samo svojim radom, trudom i znanjem pokažem da vrijedim. Zahvalio bih se svima koji su dio ovog debija i nadam se da ću se stručnom štabu odužiti golovima i dobrim igrama za našeg Želju, rekao je Faris koji je ove sezone u juniorskoj ekipi odigrao 21 utakmicu i postigao isto toliko golova. 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...