Sport

Željo neće u Evropu, ali tražit će odštetu od NS BiH

0
Grbavica Dron - Istok, foto: Emir Džanan, fkzeljeznicar.ba

FK Željezničar definitivno neće igrati u Evropskoj ligi, jer žrijebanje za ovo takmičenje će se obaviti sutra, ali na Grbavici očekuju da će dobiti odštetu od NS BiH jer nisu dobili licencu.

Jučer su iz Želje uputili žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS), a prvo su ispoštovali sve procedure vezane za domaće žalbe.

U klubu s Grbavice smatraju da imaju jasne dokaze da je postojao novac na računu, da je namjera za uplatu bila evidentna, i da kašnjenje od nekoliko dana ne predstavlja želju za izbjegavanjem svoje obaveze.

–   Očekujemo da će odluka biti pozitivna u našem slučaju, gdje smo dostavili mnogo dokaza, te generalno načina kako se postupalo tokom selekcije i odabira, te prestupa i očiglednih propusta koji su rađeni na štetu Fudbalskog kluba Željezničar, što je imalo za posljedicu gubitak onoga što smo ostvarili na “zelenom terenu”, ali i štetu koju je klub pretrpio zbog takvog ponašanja.

LIFE:  Video: Pogledajte izvještaj 1921.ba sa utakmice Borac - Željezničar

Dobivanje pozitivnog odgovora stvara mogućnosti da Fudbalski klub Željezničar ipak nastupi u takmičenjima pod UEFA okriljem, odnosno svakako da bude osnova za sudske procese u Bosni i Hercegovini i nadoknadu štete od strane Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine.

Ono što je bitno, jeste da je Žalba poslana pod oznakom “hitno”, gdje očekujemo da dobijemo odgovor najdalje krajem ovoga ili početkom idućeg mjeseca – stoji u saopštenju Upravnog Odbora FK Željezničar.

Facebook komentari

Najpoznatiji njemački premium liker, Jägermeister, dolazi u novom pakiranju

Previous article

Hrvatska: Festival svjetske književnosti dovodi u Zagreb preko sto autora

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sport