Željo neće u Evropu, ali tražit će odštetu od NS BiH

- Advertisement -

FK Željezničar definitivno neće igrati u Evropskoj ligi, jer žrijebanje za ovo takmičenje će se obaviti sutra, ali na Grbavici očekuju da će dobiti odštetu od NS BiH jer nisu dobili licencu.

Jučer su iz Želje uputili žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS), a prvo su ispoštovali sve procedure vezane za domaće žalbe.

U klubu s Grbavice smatraju da imaju jasne dokaze da je postojao novac na računu, da je namjera za uplatu bila evidentna, i da kašnjenje od nekoliko dana ne predstavlja želju za izbjegavanjem svoje obaveze.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

–   Očekujemo da će odluka biti pozitivna u našem slučaju, gdje smo dostavili mnogo dokaza, te generalno načina kako se postupalo tokom selekcije i odabira, te prestupa i očiglednih propusta koji su rađeni na štetu Fudbalskog kluba Željezničar, što je imalo za posljedicu gubitak onoga što smo ostvarili na “zelenom terenu”, ali i štetu koju je klub pretrpio zbog takvog ponašanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Dobivanje pozitivnog odgovora stvara mogućnosti da Fudbalski klub Željezničar ipak nastupi u takmičenjima pod UEFA okriljem, odnosno svakako da bude osnova za sudske procese u Bosni i Hercegovini i nadoknadu štete od strane Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine.

Ono što je bitno, jeste da je Žalba poslana pod oznakom “hitno”, gdje očekujemo da dobijemo odgovor najdalje krajem ovoga ili početkom idućeg mjeseca – stoji u saopštenju Upravnog Odbora FK Željezničar.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...