Željo samo četiri puta slavio u Zenici

- Advertisement -

Derbi 4. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će se u subotu u Zenici (19 sati, Moja TV), a sastat će se stari rivali Željezničar i Čelik.

Obje ekipe imaju po sedam osvojenih bodova, i zajedno sa Sarajevom nalaze se na vrhu tabele. Pobjednik duela na Bilinom Polju od subote će biti i lider na tabeli jer je meč Sarajeva i Širokog Brijega odgođen.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Od kada se igra takmičenje u Bosni i Hercegovini Čelik i Željezničar čak 50 mečeva, a uspješniji je tim s Grbavice. „Plavi“ imaju 22 pobjede, 16 mečeva je završeno remijem, a na 12 je slavio zenički tim.

Ipak, kada se radi o mečevima u Zenici, mnogo je uspješniji Čelik. U 25 odigranih utakmica Čelik je pobijedio 10 puta, 11 mečeva je završeno remijem, a samo četiri puta je pobijedio Željo. Posljednji trijumf Željezničara dogodio se prije dvije godine kada je bilo 3:0 za „Plave“.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Na Grbavici se rado sjećaju utakmice iz sezone 2009./2010. kada se Amar Osim vratio na klupu, a Željo je golom Alena Mešanovića pobijedio 1:0 i tako krenuo u pohod koji je na kraju sezone završio osvajanjem šampionske titule.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...