Ženska košarkaška reprezentacija BiH počela pripreme za Evropsko prvenstvo nakon 22 godine

- Advertisement -

Današnjim okupljanjem igračica i članova stručnog štaba na Ilidži, započele su pripreme ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj, koje se održava od 17. do 27. juna, javlja Anadolu Agency (AA).

Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da im sutra slijede ljekarski pregledi i antigensko testiranje nakon čega ”zmajice” odlaze na Vlašić, gdje će trenirati narednih 12 dana.

“Poslije Vlašića odlazimo u Fojnicu gdje ćemo se zadržati oko pet dana prije utakmice, prve zvanične prijateljske pripremne koja će biti u Poreču protiv reprezentacije Hrvatske. Poslije toga slijedi povratak u Mostar gdje nastavljamo petodnevne pripreme pred odlazak u Podgoricu i utakmicu sa reprezentacijom Crne gore. Nakon toga vraćamo se Tuzlu, tu završavamo naše pripreme gdje 14. juna odlazimo za Beograd i odatle u Francusku”, kazao je Čolan.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Konjicu: Pucao na automobil iz automatske puške, bježao policiji

Istakao je da je zatvorena finansijska konstrukcija za pripreme, da su Fojnica, Mostar i Tuzla pokrili troškove za vrijeme boravka u ovim gradovima, a da se nada da će troškove odlaska u Francusku pokriti u narednih desetak dana.

“Ključno je da se igračice dobro fizički spreme, da budu sve zdrave, da ne bude nikakvih povreda da bi plan tekao kako se zamislilo i da bi na Evropskom prvenstvu bile u punoj formi”, izjavila je tim-menadžer ženske reprezentacije Razija Mujanović.

Naglasila je da u ekipi postoji dobra atmosfera i da svi žele uspjeh i rezultat.

Selektor Goran Lojo rekao je da će sutra biti kompletirana ekipa, odnosno da će stići sve igračice osim Jonquel Jones koja će se zbog klupskih obaveza državnom timu BiH pridružiti 6. juna. Rekao je da su zakazane četiri prijateljske utakmice sa reprezentacijama Hrvatske i Crne Gore, a da će pokušati organizovati i još jednu utakmicu pred odlazak u Francusku.

PROČITAJTE JOŠ:  Mesud Pezer osvojio bronzu na Evropskom bacačkom kupu u Portugalu

“Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti kapiten reprezentacije BiH. Napravili smo veliki uspjeh plasmanom na EP nakon 22 godine. Svakako da nam to daje i zadatak da kada dođemo na EP u Francusku da se pokažemo u što boljem svjetlu i da predstavimo BiH i sve naše navijače onako kako to i zaslužuju”, izjavila je kapiten Milica Deura i dodala:

“Očekuje nas izuzetno veliko takmičenje”.

Istakla je da očekuje održavanje pozitivne atmosfere i da na EP-u zasjaju u punom sjaju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...