Zidane: Čeka nas 11 utakmica i želimo što bolje završiti sezonu

- Advertisement -

Zinedine Zidane se vratio na klupu Real Madrida nakon 284 dana, a u prvom obraćanju nakon novog povratka u Madrid kazao je da je vrlo sretan zbog novog angažmana u kraljevskom klubu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jako sam sretan što sam se vratio kući. To je sada najvažnije. Jedva čekam početi s poslom sutra. Napustio sam Real jer sam trebao odmor, ekipa je trebala promjenu nakon što smo sve osvojili. Odlučio sam se vratiti jer me predsjednik nazvao. A budući da previše volim ovaj klub, evo me tu sada. Vraćam se nakon osam mjeseci”, rekao je Zidane novinarima.

Istakao je da je došao kako bi ekipu ponovo učinio najboljom.

“Velika je odgovornost raditi ovaj posao. Ja sam nosio Realov grb na dresu. Osvojio sam previše toga, ali ja sam također samo jedan od ljudi u ovom klubu. Isto tako, nisam zaboravio gdje smo ranije pravili greške. Niko mi neće oduzeti entuzijazam na treninzima. Ovdje sam da pružim sve od sebe i učinim ekipu boljom. Da, napravit ćemo određene promjene za sljedeću sezonu, ali o tome neću sada govoriti. O tome ćemo ja i predsjednik raspravljati kasnije”, dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

Naglasio je kako sada razmišlja o preostalim utakmicama ove sezone.

“Čeka nas 11 utakmica i želimo što bolje završiti sezonu. Pružit ću sve od sebe da bi ekipu učinio boljom. Imao sam puno ponuda od drugih klubova, ali htio sam samo jedno – vratiti se u Real Madrid. Kada me Perez nazvao, mislio sam samo o jednoj stvari – o povratku u Real. Nisam mogao odbiti predsjednika Pereza i Real Madrid”, kazao je Zidane.

Na kraju je istakao kako je trenirati Real Madrid nešto sasvim posebno.

“Imam dobar predosjećaj kada se radi o budućnosti. Neću razmišljati o tome što se događalo između igrača ove sezone. Želim se fokusirati samo na preostale mečeve do kraja sezone. Vidjet ćemo što će se događati u budućnosti, ali sada je fokus samo na ostatku sezone”, rekao je Zidane.

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Predsjednik kluba Florentino Perez je također održao kratki govor u kojem je podsjetio da je Real prvak Europe u košarci i nogometu te da je to zajednica koja uvijek teži najboljem, ali da se u proteklo vrijeme ne događaju baš previše dobre stvari u klubu.

“Dragi Zizou, vratio si se ovdje i tvoj povratak dokazuje koliko zapravo voliš ovaj grb, koliko voliš Real Madrid. Zidane, ti si dio klupske historije, mi kao navijači Reala veoma smo ponosni na tebe”, rekao je Perez.

Pred Realom i Zidaneom je dosta težak zadatak jer je klub ispao iz Lige prvaka, Kupa kralja, a u prvenstvu Španije nemaju skoro nikakve šanse da osvoje naslov te im preostaje borba za drugo mjesto s gradskim rivalom Atleticom. Do kraja sezone ostalo je još 11 utakmica.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...