Zidane: U Realovom DNK je da osvaja titule

- Advertisement -

Zinedine Zidane, trener Real Madrida uvjeren je da će njegov tim ove sezone osvojiti naslov šampiona Španije, insistirajući na tome da je to u klupskom DNK, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Kraljevski klub“ je osvojio samo dvije titule u La Ligi u posljednjih 11 godina, dok je najvećem konkurentu Barceloni pripalo osam, a gradskom rivalu Atletico Madridu jedna. Real je posljednji put podigao šampionski pehar 2017. godine. Upravo je Zidane vodio klub do tog naslova šampiona, a iste sezone su stigli i do pehara u Ligi šampiona.

“Sretan sam što mogu raditi sa svojim igračima nakon 60 dana. Svi smo sretni što smo se vratili. Isplanirali smo bili treninge za fizičku spremu i igrači su se odlično snašli kod kuće. Svi su bili u dobroj formi. Sretni smo što smo se vratili, jer uprkos tome što možemo raditi samo u ograničenim grupama, ipak možemo početi raditi na više taktičkih elemenata. Sretni smo što treniramo, ali više volimo da igramo, pa se nadamo da bi se i to moglo uskoro desiti. Ostalo nam je 11 utakmica u ligi i svi igrači su željni uspjeha. Želimo da osvojimo titulu, to je u klupskom DNK“, rekao je Zidane za klupsku televiziju.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Posljednjih godina uspjesi Reala vezani su za međunarodnu scenu na kojoj je od 2014. godine osvojio četiri titule šampiona Evrope i isto toliko svijeta. U istom periodu “kraljevski klub“ osvojio je tek četiri domaća trofeja, dva puta Supekup i po jednom Kup kralja i La Ligu.

Aktuelna sezona španske La Lige prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa, a očekuje se da bi se mogla nastaviti 12. juna. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lider na tabeli bila je Barcelona s 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...