Zinedine Zidane: Biće katastrofa ako ne uđemo u finale

- Advertisement -

Ronaldo će igrati, ali takva situacija nije sa Karimom Benzemom i Casemirom. S njima dvojicom, zbog njihovih povreda, nećemo rizikovati, kaže Zidane

Zinedine Zidane, trener madridskog Rela pred večerašnji revanš polufinala Lige šampiona protiv Manchester Cityja izjavio je da će biti katastrofa ako se njegov tim ne plasira u finale, javlja Anadolu Agency (AA).

Zidane je potvrdio da je Cristiano Ronaldo sto posto spreman, da je počeo trenirati i da će biti u sastavu.

„Ronaldo će igrati, ali takva situacija nije sa Karimom Benzemom i Casemirom. S njima dvojicom, zbog njihovih povreda, nećemo rizikovati. Međutim, mislim da imamo dovoljno snage i kvaliteta u našoj ekipi da to nadoknadimo“, kaže Zidane za španske medije.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Real ove sezone nije osvojio niti jedan trofej. Ostala mu je još borba u španskoj Primeri i Ligi šampiona. U domaćem prvenstvu je situacija dosta komplikovana, jer su Barcelona i Atletico Madrid sa bodom više dva kola prije kraja u velikoj prednosti.

„Bila bi katastrofa da ne uđemo u finale Lige šampiona. Do sada, govorili smo da nismo osvojili ništa. Međutim, u dobrom smo trenutku i naš plan je da protiv Cityja damo sve od sebe kako bi rezervisali mjesto u finalu. Biće to veoma teška utakmica. Ako ne prođemo dalje biće to katastrofa, jer želimo da igramo finale“, jasan je francuski trener.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Utakmica Real Madrid – Manchester City igra se večeras u 20,45 sati na stadionu „Santiago Bernabeu“. Prvi susret u Engleskoj završen je rezultatom 0:0. Finale ovosezonskog izdanaj Lige šampiona na programu je 28. maja na milanskom „San Siru“.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...