Žižović okupio ‘Plemiće’: Imamo dovoljno kvalitete napasti obje titule [video]

- Advertisement -

Nogometaši Zrinjskog okupili su se u ponedjeljak na stadionu pod Bijelim brijegom gdje su odradili prvi trening u novoj godini.

– Vidim da su momci raspoloženi, svi su zdravi, što je najbitnije, i nadam se da će tako ostati. Odazvala su se 33 igrač, priključilo smo i nekoliko omladinaca, a u hodu ćemo pokušati riješiti igrački kadar i nadam se da ćemo do odlaska u Umag na desetodnevne pripreme imati ekipu koja će iznijeti teret prvenstva i Kupa u ovoj sezoni – kazao je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Na prvom treningu pojavila su se i dva nova imena – 24-godišnji branič Josip Ćorluka te 20-godišnji vratar Dinko Horkaš. Tu su i povratnici Miloš Filipović i Nemanja Bilbija, dok su klub napustili Ivan Lendrić, Staniša Mandić i Jasmin Čeliković.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Po Žižovićevim riječima, do početka sezone vjerojatno će biti još nekoliko dolazaka i odlazaka. Zrinjski prije svega mora riješiti pitanje napadača s obzirom da je Petar Kunić jedini igrač u kadru koji pokriva tu poziciju.

– Nećemo žuriti. Ne bih dovodio igrače istog kvaliteta kakve već imamo. Pokušat ćemo dovesti nekoga boljeg. Ako u tome ne uspijemo fokusirat ćemo se na ono što imamo. Nije lako na zimu naći dobrog napadača, postoje neka imena koja bih volio vidjeti u Mostaru, ali ne bih ih u ovom trenutku previše isticao – ustvrdio je trener Zrinjskog.

Nakon jesenske polusezone Zrinjski je peti na ljestvici Premijer lige BiH s pet bodova zaostatka za vodećim Sarajevom što, po Žižovićevim riječima, ne zadovoljava ambicije kluba.

PROČITAJTE JOŠ:  Budi i ti vjetar u leđa -100 hiljada do Saalbacha

– Ne bih upadao u zamku da kažem da smo najbolji. Vidjeli ste kako je to bilo prošle sezone kada je Zrinjski po imenima i prezimenima bio svrstan među najveće konkurente, ne treba nam to u ovom trenutku. Smatram da imamo dovoljno kvalitete da napadnemo obje titule, ali, kažem još jednom, neću ništa obećavati – istaknuo je Žižović.

Zrinjski će sljedeće tri dana provesti u Mostaru, a nakon toga momčad seli u Međugorje gdje će se zadržati do 29. siječnja.

Do kraja mjeseca planirane su tri prijateljske utakmice, prva već 19. siječnja protiv hrvatskog prvoligaša Varaždina, a zatim dvije utakmice na Memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli 24. i 25. siječnja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...