Zlatko Dalić: Ne idemo na bod, moramo tražiti pobjedu protiv Slovačke

- Advertisement -

Uoči okupljanja “vatrenih” za kvalifikacijsku utakmicu sa Slovačkom i za prijateljsku utakmicu s Gruzijom, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je kako će na utakmici koja će za kvalifikacije za EP igrati u Rijeci protiv Slovačke ići na pobjedu, iako je bod dovoljan da Hrvatska bude prva u skupini, javlja Anadolu Agency (AA).

Izbornik Zlatko Dalić je najavio kako hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuje odlučujuća kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo (EP) sa Slovačkom koja će, ukoliko postigne pozitivan rezultat na predstojećoj utakmici koja će se igrati na stadionu Rujevica u Rijeci, također imati šansu za sudjelovanje na EP-u.

Hrvatska je Slovačku u gostima pobijedila rezultatom 4:0, no Dalić je istaknuo kako taj rezultat nije nikakva garancija za susret koji predstoji.

Hrvatskoj je potreban jedan bod kako bi osvojila 15 bodova i time bila prva u kvalifikacijskoj skupini.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

“Međutim, ne smijemo tako razmišljati i ići na bod. Moramo ići na pobjedu, to je naš stil i naša obaveza kad igramo kod kuće, tako da nema nikakvih kalkulacija”, poručio je hrvatski izbornik.

Kazao je kako sastavu nedostaju standardni stoperi te kako je tu potrebno pronaći najbolja rješenja. Andrej Kramarić će se pojaviti na današnjem okupljanju, najavio je Dalić, ali će se ipak vratiti u svoj klub, jer tjedan dana nije u treningu, zbog čega će se nastojati izbjeći rizik.

Matej Mitrović je ponovno ozlijeđen na zadnjem treningu, očekuje ga pregled nakon kojega će se procijeniti je li spreman za nastup. Ivan Rakitić nije igrao za Barcelonu zbog problema s tetivom, no pojavit će se na okupljanju kako bi se nakon pregleda utvrdilo je li u stanju nastupiti.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Dalić je stoga pozvao Marka Roga i Josipa Juranovića, Tina Jedvaja je postavio na poziciju desnog stopera, a na desnom boku igrat će  Karlo Bartolec i Juranović.

“Nadam se da će ostali biti u redu. Veseli me da ćemo imati tri treninga, utorak, srijedu i četvrtak, i da ćemo moći pronaći najbolje rješenje za utakmicu”, rekao je Dalić.

“Ne idemo na bod, moramo tražiti pobjedu, ne smijemo se zanositi onim rezultatom iz Slovačke, ovo je sasvim druga utakmica”, istaknuo je Dalić.

Istaknuo je kako su Slovaci najjači u veznom redu te kako su motivirani, jer bi im pobjeda donijela prolaz u daljne natjecanje, zbog čega očekuje tešku utakmicu.

Hrvatska preprezentacija u okviru kvalifikacija za EURO 2020 igra utakmicu protiv Slovačke u Rijeci, na stadionu Rujevica, 16. studenog u 20,45 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...