Zlatko Kranjčar više nije izbornik Crne Gore

- Advertisement -

Izbornik nogometne reprezentacije Crne Gore Zlatko Kranjčar na današnjoj je sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Crne Gore dobio otkaz, a umjesto njega momčad je preuzeo Branko Brnović.

Razlog zašto je hrvatski stručnjak koji je preporodio crnogorsku reprezentaciju dobio otkaz, predsjednik crnogorskog saveza Dejan Savičević. kratko je objasnio riječima “to nije bio isti Kranjčar kao prošle
godine”.

“Ja sam doveo Kranjčara i nije mi bilo lako podržati ideju o njegovoj smjeni, no njegov odnos prema obavezama od veljače ove godine nije bio kao prošle. I prošle godine je bilo sličnih problema, ali smo zbog sjajnih rezultata sve gurali pod tepih,” dodao je Savičević, koji nije želio otkriti koji su to razlozi, premda nije trebao previše pojašnjavati.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Dio crnogorskih medija navodi kako se odnos Savićevića i Kranjčara počeo urušavati početkom veljače, a u posljednja dva mjeseca njihova je komunikacija svedena na minimum.

“Od reprezentacije koja je bila u borbi za direktan plasman na EP došli smo u situaciju da će nam posljednja utakmica odlučivati o svemu. Zbog toga smo na sjednici IO-a donijeli jednoglasnu odluku da se Kranjčar razriješi dužnosti,” kazao je generalni tajnik Momir Đurđevac, te dodao: “Mnogi se pitaju je li ova odluka opravdana, ali vjerujete da je zbog niza razloga bila jedina moguća.”

Bivši hrvatski izbornik je preuzeo Crnu Goru u veljači prošle godine i uspio je približiti plasmanu na Europsko prvenstvo 2012. godine. Kvalifikacije su otvorili s tri uzastopne pobjede (Wales, Bugarska, Švicarska), te neodlučenim ishodom protiv Engleske na Wembleyu. S Kranjčarom za kormilom Crna Gora je napravila i seriju od sedam uzastopnih utakmica bez poraza (šest pobjeda i remi), a dugo je bila i jedina europska selekcija koja nije primila gol u kvalifikacijama. Od kada je Kranjčar preselio u Podgoricu reprezentacija CG je napredovala na ljestvici Fife sa 72. pozicije na 19. mjesto.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Crna Gora se trenutačno nalazi na drugom mjestu skupine G sa 11 bodova, šest manje od vodeće Engleske, ali i utakmicom manje od Engleske. Ukoliko u idućem ogledu u Podgorici pobijedi Englesku, a potom u Baselu i Švicarsku reprezentacija CG će osvojiti prvo mjesto u skupini i direktan plasman na EP.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...