Zlatko Zahovič: Izvinjavam se zbog svoje nekorektne reakcije

- Advertisement -

Iz Fudbalskog saveza Slovenije istakli su da neće pokrenuti disciplinski postupak protiv Zlatka Zahoviča, ali da će “zajedno sa UEFA-om nastojati da fudbal kao sport bude otvoren za pripadnike svih rasa, vera i vjerovanja, te da zaista nema mjesta za uvrede na ovom nivou”

Izvinjavam se zbog svoje nekorektne reakcije, rekao je u svoju odbranu Zlatko Zahovič, sportski direktor NK Maribor, na današnjoj vanrednoj press konferenciji na kojoj se branio od tvrdnji Agima Ibraimija i Nusmira Fajića da ih je vrijeđao na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, prenosi Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo
Zlatko Zahovič
Zlatko Zahovič

“Nisam došao pravdati NK Maribor ili nekog od igrača pojedinačno. Došao sam razjasniti situaciju. Izvinjavam se zbog svoje nekorektne reakcije. U karijeri sam promijenio mnogo svlačionica i nisam imao takvo iskustvo. Svlačionica bi morala biti zakon i iz nje ni riječ ne smije izlaziti u javnost”, kazao je Zahovič.

Zahovič je, prema izjavama Ibraimija i Fajića, u posljednjih nekoliko godina vrijeđao muslimane među fudbalerima Maribora. Cijela priča na vidjelo je isplivala tokom vikenda kada je Zahovič, između ostalog, Ibraimiju putem SMS poruka poručio “ti se klanjaš jer si pijan od budala i zato ima mrtvih”, kao i “tvoja vjera je smrt”.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Sporne poruke makedonski reprezentativac proslijedio je medijima, nakon što ga je Zahovič otjerao iz karantina u kojem se nalazio sa saigračima iz Maribora, a koje je Anadolu Agency jutros objavila.

Iz Fudbalskog kluba Slovenije (NZS) istakli su da “ne postoje uslovi za otvaranje disciplinskog postupka protiv Zahoviča na osnovu izvještaja iz medija”, ali da će “zajedno sa UEFA-om nastojati da fudbal kao sport bude otvoren za pripadnike svih rasa, vera i vjerovanja, te da zaista nema mjesta za uvrede na ovom nivou”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...