Zmajevi blistaju u Holandiji: Pehlivanović prvak Evrope, Piknjaču druga bronza

- Advertisement -

Odigrala se tek polovina Evropskog prvenstva za omladince u bilijaru koje se igra u holandskom Veldhovenu, a Bosna i Hercegovina već ima osvojene tri medalje. Onu najsjajniju, zlatnu, danas je osvojio Sanjin Pehlivanović koji je postao juniorski (do 19 godina) prvak Evrope u disciplini „10“.

U kadetskoj (do 17 godina) konkurenciji Ajdin Piknjač je osvojio bronzanu medalju, nakon što je prethodno medalju istog sjaja okačio o vrat u disciplini „14“ (straight pool).

Nakon što je jučer osigurao plasman u osminu finala, Sanjin je demolirao Mustafu Ainara, 7:0, a onda u četvrtfinalu nadigrao Norvežanina Ole-Kristian Rudshavna, 7:5.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

U polufinalu nova demonstracija sile mladića koji već sada spada u samu kremu svjetskog bilijara, nije dozvolio niti jednu partiju Hrvatu Tinu Petljaku, 7:0. Ni u finalu Sanjin nije previše dozvolio protivniku, za zlatnu medalju i ponovljeni uspjeh iz prošle godine pobijedio je Španca Jonasa Souta 7:3.

Piknjač je u kadetskoj konkurenciji u osmini finala savladao Italijana Francesca Cipriania, 6:1, a u četvrtfinalu je bio bolji od Poljaka Oskara Jamorskog, 6:1.

https://www.facebook.com/sport.sportske.vijesti/videos/374145416629719/

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

U polufinalu je Ajdin ponovo igrao protiv Poljaka, i izgubio od Kyrala Szymona 1:6. Szymon je u finalu deklasirao svog zemljaka Dominika Jastrzaba, 6:0.

Osim pojedinačnih uspjeha, jučer je naša reprezentacija, koja je prvi put u historiji nastupila u ekipnom dijelu takmičenja, savladala super jaku Poljsku i Rusiju, i plasirala se u četvrtfinale koje je na programu u nedjelju.

Do kraja prvenstva ostale su još dvije discipline, „8“ i „9“, a nadamo se da će naši Zmajevi, Sanjin Pehlivanović, Faruk Terzić i Ajdin Piknjač ostvariti još sjajnih rezultata.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...