Zmajevi trenirali na stadionu Juventusa, Italijani opet pokazali velike simpatije prema BiH

- Advertisement -

”Nogometni savez Italije i azzurri srdačno pozdravljaju momčad, delegaciju saveza i navijače Bosne i Hercegovine te im žele ugodan boravak u Torinu”, pisalo je na semaforu ”Allianz” stadiona večeras u Torinu tokom posljednjeg treninga reprezentativaca BiH uoči sutrašnje utakmice sa Italijom.

Italijani su tako još jednom iskazali posebne simpatije i neskriveno prijateljstvo prema BiH i njenim građanima, što je oduševilo sve prisutne Bosance i Hercegovce pristigle u Torino.

https://www.facebook.com/lifebih/videos/607800626295998/

Na fantastičnom stadionu slavnog Juventusa trenirali su svi reprezentativci BiH na koje selektor Robert Prosinečki računa u susretu četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Oficijelni trening uobičajeno bio je otvoren 15 minuta za javnost, nakon čega je Prosinečki sa igračima pokušao uigrati određene taktičke varijante pred duel sa favorizovanim protivnikom.

Torino, Italija – 10. juni 2019: Reprezentativci BiH večeras su na ”Allianz” stadionu u Torinu odradili posljednji trening, gdje će sutra, 11. juna, odigrati meč četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 sa popularno zvanim ”azurima”. ( Elman Omiç – Anadolu Agency )

Prije treninga na konferenciji za medije najavio je da zna početnih 11 koje će suprotstaviti Italiji, odnosno da će biti izmjena u sastavu koji odigrao očajnu utakmic prije dva dana u Finskoj, kada je BiH iznenađujuće poražena (0:2).

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Utakmica četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 između fudbalskih reprezentacija Italije i BiH igra se sutra, 11. juna, na stadionu ”Allianz” u Torinu sa početkom u 20.45 sati. Osim ovog susreta u istom terminu u grupi ”J” sastat će se Grčka-Armenija i Lihtenštajn-Finska.

https://www.facebook.com/lifebih/videos/2279366398787392/

Poslije tri odigrana kola u kvalifikacionoj grupi ”J” prva je Italija sa maksimalnih devet bodova. Slijede Finska sa šest, BiH i Grčka po četiri, Armenija tri, te Lihtenštajn bez bodova.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...