Zoran Roganović, selektor rukometaša Crne Gore: Protiv Srbije očekujem jak i čvrst meč

- Advertisement -

Zoran Roganović, selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, istakao je za Anadolu Agency (AA) da je, uprkos porazu 21:27, jako ponosan na svoje izabranike i igru koju su u četvrtak prikazali protiv Hrvatske, prvog favorita grupe “A” na Evropskom prvenstvu.

“Rezultatom ne možemo biti zadovoljni. Pogotovo poslije onakvog prvog poluvremena, gdje smo dosta dobro kontrolisali kako napad Hrvatske, tako smo imali i prava rješenja za njihovu odbranu. Odigrali kao pravi kolektiv, čvrsto, jako u odbrani tokom svih 60 minuta i jako sam ponosan na naše izdanje i kako smo se predstavili na početku Evropskog prvenstva”, kazao je Roganović i nastavio:

“Ostaje malo žal zbog tih isključenja i malo pada koncentracije u napadu, gdje nas je Domagoj Duvnjak baš puno ometao u toj njihovoj 5-1 odbrani, kao prednji istureni igrač, ali sam siguran da imamo puno stvari pozitivnih koje možemo uzeti i odnijeti u nastavak ovog prvenstva.”

U drugom kolu pred Crnom Gorom je jako važna utakmica protiv Srbije.

Pobjednik ostaje u igri za plasman u drugi krug, a poraženi već može polako početi pakovati kofere za povratak kući.

“Najvažnija utakmica na ovom prvenstvu. Pretpostavljali smo da će i biti tako, da će ta utakmica između nas odlučivati, prije zadnje treće utakmice, o tome ko će imati više šansi za prolazak. Siguran sam da će biti tenzija i prije te utakmice, ali sam siguran isto tako da ćemo ponovo jednom čvrstom odbanom i s dobrim golmanima napraviti rezultat i nadamo se doći do te prve pobjede na velikim natjecanjima. Do sada na pet evropskih prvenstava i na Svjetskom prvenstvu nismo nijednom osvojili dva boda, odnosno nismo imali nijednu pobjedu”, optimista je strateg crnogorskog tima.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Ono na šta će Roganović i njegov stručni štab u pripremi utakmice obratiti posebnu pažnju je psihološka strana, što zbog tenzija koje vladaju između dvije zemlje, što zbog samog značaja duela.

“Puno pričamo o tim stvarima. Naravno, te dnevno političke teme, pokušavamo da se ne bavimo time, ali opet moramo i to spomenuti. Jednostavno ne želim da igrači imaju taj pritisak. Mi smo sportisti i došli smo na Evropsko prvenstvo i stvarno ne želim da uopšte razmišljamo o tim stvarima. Ali, opet s vremena na vrijeme mora se spomenuti, jer imamo dosta igrača, kako mi, kako oni, koji se jako dobro poznaju. Igraju u istim klubovima i nastupaju u puno klubova širom Srbije, tako da se dobro poznajemo i siguran sam da te stvari neće uticati na nas, kao ni na reprezentaciju Srbije. Već da će to biti jedan jak, čvrst meč, koji će odlučivati o šansama za dalje”, naglasio je Roganović za AA.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Dodao je da još uvijek ne zna da li će u preostala dva susreta u grupi “A” na EURO 2020 moći računati na lijevog beka Miloša Božovića. Riječ je odličnom rukometašu, koji će nakon Evropskog prvenstva igrati za hrvatskog šampiona Zagreb u koji dolazi iz mađarske Tatabanye, i jako je važan za crnogorsku reprezentaciju na poziciji lijevog beka. Tokom priprema je povrijedio rame. Prema Roganovićevim riječima, večeras će pokušati trenirati, a o tome da li će i koliko će moći da igra protiv Srbije odlučiće na dan utakmice.

Jako važna utakmica drugo kola grupe “A”, koja se igra u Grazu, između Srbije i Crne Gore na programu je u subotu s početkom u 18.15 sati u dvorani Stadthalle. U grupi “A” nakon prvog kola Hrvatska i Bjelorusija imaju po dva boda, dok su Crna Gora i Srbija bez bodova. U drugi krug takmičenja, koji će se igrati u Beču, plasiraće se dvije najbolje selekcije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...