Zrinjski krenuo s pripremama, potvrđeni Barišić i Uche

- Advertisement -

Nakon samo 15 dana odmora od naporne sezone nogometaši mostarskog Zrinjskog su se vratili treninzima. Bez obzira što titula nije obranjena, Mostarci pred sobom imaju nove izazove, prvo one europske, a potom će krenuti utrka za povratkom pehara naslova pravaka u vitrine na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Kako se i očekivalo momčad je prošla kroz određene promjene. U rubrici odlasci i dolasci zasada je upisan identičan broj, 6.

Miloš Filipović, Miloš Aćimović, Marin Galić, Marko Perišić, Ismar Hirilahović i Hrvoje Barišić napustili su Mostar ranije, danas je bivšim postao i Abid Mujagić koji je Pod Bijeli brijeg stigao zimus, a potvrdama dolazaka Tomislava Barišića i Nigerijca Uchea, promet u drugom smijeru postao je jednako gust – Irfan Hadžić, Antonio Vidović i Miljan Govedarica potvrđeni su prije početka priprema, Tomislav Barišić (26), branič stigao iz Dinama II, te 19-godišnji Nigerijac Anoruo Jude Uche, koji je u prethodnih šest mjeseci igrao za NK Neretvanac Opuzen, dres sa lentom obukli su danas.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Igrači koje su Vukas danas imao na raspolaganju su: Ivan Brkić, Vasilije Kolak, Antonio Soldo, Bruno Šutalo, Slobodan Jakovljević, Ivor Krešić, Tomislav Barbarić, Nikola Rodin, Igor Savić, Semir Pezer, Edin Rustemović, Renato Gojković, Damir Šovšić, Frane Čirjak, Advan Kadušić, Josip Rugašević, Ivan Šetka, Pero Stojkić, Marko Bencun, Staniša Mandić, Abid Mujagić, Amer Bekić, Kristijan Stanić, Anes Mašić, Anđelo Bevanda, Ivan Čurjurić, te novi igrači Irfan Hadžić, Antonio Vidović, Miljan Govedarica, Tomislav Barišić i Anoruo Jude Uche.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija istražuje uzrok: Veliki odron na kamenolomu nedaleko od Mostara, tri automobila završila u jezeru

Jedno ime posebno je zanimljivo navijačima Zrinjskog. Irfan Hadžić prošle sezone je u dresu Radnika postigao 11 golova, a Plemićima je upravo to nedostajalo,dobar golgeterski učinak.

– Drago mi je što sam u Zrinjskom, to je za mene stepenica više u karijeri. Zrinjski se svake godine bori za prvo mjesto i svakom igraču je san igrati ovdje, kazao je Hadžić na današnjem okupljanju.

Kako je prvi čovjek kluba Danko Šulenta najavio, moglo bi biti još odlazaka, jer postoje ponude za vratara Brkića, beka Hadžića i tek pristiglog Hadžića, a sigurno je da će se viceprvacima priključiti i neka nova imena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...