Žuto – plavi vikend: Džeko upisao jubilarni 250. nastup za Romu, zapažene igre Demirovića i Stevanovića

- Advertisement -

Poslije mečeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, te jedne prijateljske utakmice, nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine okrenuli su se obavezama u svojim klubovima. Donosimo vam kratak rezime njihovih nastupa tokom proteklog vikenda.

Piše: Enver Bogućanin

Ibrahim Šehić i Nikola Vasilj čuvali su gol svojih klubova u utakmicama turskog i ukrajinskog prvenstva. Šehićev Konyaspor, za koji je u drugom poluvremenu nastupio i Amir Hadžiahmetović, slavio je rezultatom 2:1 protiv pretposljednje ekipe u turskoj Super Ligi Erzurumspora, dok je Zorya Luhansk, za koju brani Vasilj, odnijela sva tri boda sa gostovanja kod Rukh Lvive.

Posljednja ekipa njemačke Bundeslige Schalke 04 poražena ja na gostovanju kod Bayer Leverkusena rezultatom  2:1, a kapiten ekipe iz Gelsenkirchena Sead Kolašinac odigrao je cijeli susret. U formaciji 3-5-2, koju je postavio grčki trener Dimitris Grammozis, Kolašinac je svoje mjesto našao na sredini terena.

Defanzivac Darko Todorović odigrao je cijelu utakmicu u kojoj je njegov Hajduk, rezultatom  2:0, odnio sva tri boda sa gostovanja zagrebačkoj Lokomotivi. U zadnjoj liniji poraženog domaćina igrao je i Branimir Cipetić.

PROČITAJTE JOŠ:  U Lukavcu prilikom tuče ubijen muškarac (35)

Lider mađarskog šampionata Ferencvaros rustinski je, sa četiri postignuta gola, u gostima savladao Budafoki, a bh. reprezentativac Eldar Ćivić odigrao je 90. minuta.

U okviru 32. kola belgijskog prvenstva ekipa našeg Gojka Cimirota Standard Liege pobijedila je ekipu Genta sa 2:1. Cimirot je ušao u igru početkom drugog poluvremena.

Stjepan Lončar i Luka Menalo zabilježili su nastupe u utakmici u kojoj je njihova Rijeka u gostima kod Gorice slavila sa 4:3.

U francuskom šampionatu Nimes je kao domaćin izgubio od ekipe Saint-Etiennea rezultatom 2:0, a u poraženom timu od 73. minute igrao je i Haris Duljević.

Roma je u gostima protiv Sassuola odigrala neriješeno 2:2, a ulaskom u igru pred kraj susreta, svoj jubilarni 250. nastup za Vučicu upisao je kapiten reprezentacije BiH – Edin Džeko.

PROČITAJTE JOŠ:  Djevojčica (14) iz Srbije tvrdi da je silovana u Rimu

Miroslav Stevanović bio je najbolji pojedinac na susretu između Servettea i Lugana, koji je završen 1:1. Izjednačujući gol za Servett u 85. minuti postigao je naš internacionalac.

Milan je na San Siru remizirao sa Sampodriom 1:1, a Rade Krunić je u svom 50. nastupu igrao do 69. minute.

Zapažen nastup ovog vikenda imao je i Ermedin Demirović. Napadač Freiburga asistirao je Rolandu Sallaiu za vodstvo svoje ekipe protiv Borussie, ali je, na kraju, domaćin iz Monchengladbacha slavio rezultatom  2:1.

Kenan Pirić, Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Marko Mihojević, Amer Gojak i Amar Rahmanović nisu igrali ovog vikenda.

Od ostalih reprezentativaca, priliku da zaigra imat će večeras Miralem Pjanić, čija Barcelona gostuje Valladolidu, kao i Smail Prevljak u dresu belgijskog Eupena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...