Svjetsko Prvenstvo u Nogometu

Selektor Južne Koreje: Mislio sam da imamo samo 1 posto šansi

0

Shin Tae-yong, selektor nogometne reprezentacije Južne Koreje, nakon senzacionalne pobjede njegove ekipe protiv Njemačke sa 2:0 na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kojom su Nijemce eliminisali sa Mundijala već u grupnoj fazi, nakon utakmice novinarima je kazao da je prije meča mislio da njegov tim ima samo 1 posto šansi za pobjedu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Osjećam se sjajno, ali istovremeno i pomalo prazno. Jučer sam rekao da imamo 1 posto šansi za pobjedu. Rekao sam igračima da je to zaista posljednja šansa za njih i da se moraju boriti do samog kraja”, kazao je nakon utakmice korejski selektor Tae-yong koji je na klupi reprezentacije od 2017. godine.

“Njemačka je branila naslov prvaka, broj jedan su na FIFA-inoj rang listi. Razmišljao sam o greškama koje bi oni mogli napraviti jer su vjerovatno vjerovali da će nas vrlo lako pobijediti. To su svi mislili. Mislio sam da možemo to iskoristiti kao strategiju i uspjeli smo na kraju”, rekao je Tae-yong.

LIFE:  BHT i BH Telecom obezbijedili prijenos utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru

Velike zasluge za historijsku pobjedu idu i golmanu Cho Hyun-woou prema kojem su Nijemci uputili više od 20 udaraca.

Selektor Južne Koreje: Mislio sam da imamo samo 1 posto šansi, Life.ba

“Nikada nisam imao ovako savršenu utakmicu u karijeri. Nisam sve sam odbranio, i drugi golmani su mi pomogli. Svi igrači Koreje, pa i selektor, igrali su za korejski narod, igrali smo kao jedno. Tek nakon utakmice smo saznali rezultat druge utakmice i bili smo razočarani. Zato smo mnogi plakali na terenu”, kazao je golman.

Korejci su priredili najveću senzaciju prve faze Mundijala u Rusiji, ali i oni idu kući jer su završili na trećem mjestu iza Švedske i Meksika.


Comments

Comments are closed.

You may also like