Southgate: Imali smo veliku priliku, ko zna kada će nam se opet ukazati

- Advertisement -

Gareth Southgate, selektor fudbalske reprezentacije Engleske, nakon sinoćnjeg poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva od Hrvatske kazao je da su imali veliku priliku, te da im niko ne može garantovati da će se ponovo ukazati.

Iako su poveli već u petoj minuti prekrasnim golom Kierana Trippiera iz slobodnog udarca, Englezi nisu uspjeli doći do istorijske pobjede i drugog plasmana u finale Svjetskog prvenstva. Hrvatska se u drugom poluvremenu probudila, te golom Ivana Perišića iz 68. minute došla do produžetaka u kojima je Mario Mandžukić pogotkom u 109. minuti dotukao “tri lava”.

“Ovo je novi standard i nivo očekivanja. Da postanete pobjednički tim postoje prepreke koje morate prevazići, a mi smo prešli mnoge od njih. Mnogi naši igrači su sazreli na međunarodnoj sceni. Imali smo divnu priliku i niko ne može garantovati da će se ponovo ukazati. Ali, želimo da postanemo tim koji će igrati četvrtfinala, polufinala i finala. Dokazali smo sebi i našoj zemlji da je to moguće”, kazao je Southgate.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Engleski selektor je naglasio da je bez obzira na poraz u polufinalu izuzetno ponosan na svoje igrače, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Mnogi timovi koji su došli po trofej izgubili su u četvrtfinalu ili polufinalu. U ovom trenutku svi osjećamo bol zbog poraza, ali ne mislim da smo realno očekivali da ćemo ovdje doći. Ali, jednom kada dođeš ovdje i igraš, kao što smo mi igrali, onda želiš da iskoristiš tu mogućnost. Naša svlačionica nakon utakmice nije bila lijepo mjesto. Izuzetno sam ponosan na igrače, a reakcija naših navijača u odnosu na prethodne dvije godine pokazuje da se zemlja ponosi načinom na koji smo igrali”, zaključio je Southgate.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Engleska će se u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu sastati s Belgijom 14. jula u 16 sati na stadionu Krestovsky u Saint Petersburgu.

U finalu, dan kasnije, na moskovskom Luzhnikiju snage će odmjeriti Hrvatska i Francuska s početkom u 17 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...