Vedad Ibišević: Hrvatskoj skidam kapu do poda, u finalu je sve moguće

- Advertisement -

Vedad Ibišević, napadač Herthe i bivši reprezentativac BiH, tokom cijelog Mundijala u Rusiji komentarisao je utakmice za Muški Portal. U nedjelju 15. jula u Moskvi se igra finalni dvoboj između Francuske i Hrvatske. Igrač berlinskog tima je za naš portal izjavio kako je ranije prognozirao da će Vatreni doći do finala, ali je mislio da će s druge strane stajati Brazil.

”Malo sam fulio. Mislio sam da će Brazil pobijediti Belgiju. Ipak, ova strana žrijeba gdje su bile te dvije reprezentacije bila je mnogo jača.  Neymar i društvo su čak pomenutu utakmicu igrali dobro, ali su Belgijanci uspjeli da pobijede na kontre. Trikolori su uvijek bili u krugu favorita. Po imenima ,definitivno, imaju jednu od najboljih ekipa. Premda je teško prikazati dobru igru na tereni i pored jakih imena. Francuzi su to uspjeli i zaslužuju respekt i finale”, kazao je Ibišević.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

O utakmici koja odlučuje o prvom mjestu, kaže.

”Hrvatska je cijelo vrijeme igrala dobro na izuzetno jakom takmičenju. Zasluženo su ostali u borbi za svjetski tron. Ako pogledate imena igrača, gdje igraju i aktuelnu formu, sve vam je jasno. Izvukli su maksimum i uspjeli da odigraju nevjerovatno. Rekao sam da će igrati za zlato. No, nije to bilo nimalo lako ostvariti. U hrvatskoj reprezentaciji vlada nevjerovatno zajedništvo, ekipa živi za pobjede i momci sve ostalo stavljaju po strani. Interes njihove reprezentacije i države je na prvom mjestu. To ih je dovelo  gdje su sada i to je jedini pravi put kako se igra za državni tim. Svaki pojedinac je manje bitan od nacionalnog tima. Skidam im kapu do poda. U finalu je sve moguće”, zaključio je Ibišević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...