Besplatna mojTaxi Touch’n’Go aplikacija – Pozovi taxi u Sarajevu

- Advertisement -

 moj taxi

U svega 14 dana instalirana na oko 3.000 uređaja, mojTaxi Touch’n’Go smartphone aplikacija korisni je novitet u BiH koji omogućava brz i jednostavan pronalazak taxi vozila u Sarajevu, dok za vrijeme vožnje možete uživati i u besplatnom internetu u vozilima koja vam se odazovu na poziv.

mojTaxi je start up, koji je pokrenut u Bosni i Hercegovini početkom godine, i u potpunosti je domaći proizvod. Kompletan razvoj aplikacije radili su programeri iz Bosne i Hercegovine, a testiranja i suradnju na kreiranju aplikacije ponudilo je udruženje taxi vozača “Sarajevo Taxi” uz čiju pomoć je razvijena aplikacija.

Zajedno sa Sarajevo Taxi udruženjem razvijena je aplikacija koja pruža jednostavan i brz načina pronalaska slobodnog taxija i poziva vozila, uz dodatni bonus poput besplatnog korištenja interneta tijekom vožnje.

”Prosječno vrijeme pronalaska slobodnog vozila i narudžbe putem ove aplikacije je četiri sekunde”, kažu njeni kreatori.

”Sve što trebate uraditi je da pokrenete aplikaciju na mobilnom telefonu i da pritisnete jedno dugme. Ne morate stajati na pločniku po kiši, ne morate mahati i gledati koji je taxi slobodan, a koji ne”.

PROČITAJTE JOŠ:  Katolici slave veliki blagdan: Uskršnja misa u katedrali Srca Isusova okupila vjernike uz pjesmu i molitvu

Korisnicima mojTaxi aplikacije na raspolaganju je 50 vozila Sarajevo Taxi, koje mogu pozvati tapom na pin u aplikaciji ili putem automatskog odabira najbližeg slobodnog vozila, a u planu je povećanje kapaciteta pa se u konačnici očekuje nekoliko stotina vozila koja će biti u mogućnosti primati pozive u Sarajevu.

10582803_1506666902902321_5401917483572034586_o

Nakon što vozač prihvati vožnju, u aplikaciji se prikazuju njegovi podaci, broj taxija, i vrijeme dolaska do vaše lokacije. O svakoj vožnji se vodi evidencija pa unutar profila imate kompletnu evidenciju svih vožnji koje ste ostvarili putem mojTaxi Touch’n’Go aplikacije.

Osim područja Sarajeva, planira se da aplikacija mojTaxi, nakon prve faze razvoja na području Sarajeva, uslugu prošire i na druge gradove u Bosni i Hercegovini, a postoje i pregovori s kompanijama u drugim državama u okruženju ali i u EU, budući da je aplikacija napravljena tako da može raditi u bilo kojem gradu na planeti.

mojTaxi je dostupan za Android i iOS korisnike, aplikacija je potpuno besplatna, kao i njezino korištenje. Da biste je mogli u potpunosti koristiti, morate se registrirati na servis, a uređaj mora imati uključen GPS lociranje i mora biti spojen na bilo kakvu internet konekciju, putem 3G ili WiFi.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Više detalja kako se koristi aplikacije i gdje je možete preuzeti, možete pronaći na službenoj stranici mojtaxi.ba

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gmail uveo novu funkciju – personalizovani prijedlozi i podudaranje svrhe adrese i imena

Google uvodi poboljšanja u sistem pretrage svog imejl klijenta....

Zuckerberg priprema veliki redizajn

Facebook kakav danas koristi skoro 3 milijarde ljudi uskoro...

Amazonovi dronovi uskoro bi trebali početi s dostavama

Prošlo je skoro desetljeće od kada je Jeff Bezos...

Da li bojler potroši čak 60% struje u domaćinstvu?

Bojleri je najveći potrošač struje u iznenađujuće velikom broju...

[video] Pogledajte ove pokrete ruke i tijela: Kupi smeće, sređuje vam sobu, otvara vrata…

On pronalazi i preuzima predmete (smeće), sređuje dnevnu sobu,...