BusinessTech

Foto: Kina – Huawei jedan pametni telefon proizvodi za manje od 30 sekundi

0
Tehnološki div Huawei u svom kampusu u kineskom gradu Shenzhenu jedan pametni telefon proizvodi za svega 28,5 sekundi.Huawei je otvorio vrata kompanije u Songshan Lakeu za predstavnike medija. ( Gökay Cako - Anadolu Agency )

Tehnološki div Huawei u svom kampusu u kineskom gradu Shenzhenu jedan pametni telefon proizvodi za svega 28,5 sekundi, javlja Anadolu Agency (AA) .

Huawei je otvorio vrata kompanije u Songshan Lakeu za predstavnike medija.

U kampusu za proizvodnju u gradu Shenzhenu, koji se prostire na 8,2 kilometra kvadratnih, Huawei za samo 28,5 sekundi proizvodi jedan pametni telefon.

Osim proizvodnih pogona, u kampusu se nalaze laboratorije za ispitivanje materijala, te odjeli u kojima se radi na smanjenju težine uređaja, zašititi od korozije, kao i testiranju vijeka jednog pametnog telefona.

U kampusu, koji je otvoren 2018. godine i četiri puta veći od ukupne površine Monaka, trenutno radi 10.000 zaposlenih, od ukupno 18.000 zaposlenih u cijelom svijetu.

Voditelj odjela za cyber sigurnosti Wang Jin je odgovarajući na pitanja novinara kazao kako kineska kompanija posjeduje čak 240 certifakata iz oblasti cyber sigurnosti.

Prioritet u cyber sigurnosti je, prema riječima Wanga, određivanje sistemskih rizika i zaštita privatnosti.

Facebook komentari

Ulična trka “5K Spring Run“: Sarajevo za djecu sa autizmom

Previous article

Sajsi MC nastupila u sarajevskom klubu Underground [video-foto]

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Business