Savjeti: Kako ukloniti kreditnu karticu sa vašeg Facebook naloga?

- Advertisement -

Ukoliko ste nekada dodali vašu kreditnu karticu u Facebook account, i kasnije pokušali da uklonite taj podatak sa Facebooka, vrlo brzo ste shvatili da je uklanjanje ovog podatka skoro pa misija nemoguće.

Facebook ima broj vaše kreditne kartice i nema ga namjeru tako lako izbrisati. Morate se dobro potruditi da ovaj podatak uklonite sa vašeg Facebook računa, jer je Facebook odlučio napraviti toliko skrivenih koraka da većina korisnika odustane.

Možda ste dodali vaš broj kreditne kartice radi reklamiranja na Facebooku ili zbog plaćanja pojedinih igrica. U svakom slučaju, sudeći po načinu koji je Facebook odabrao kao proceduru za uklanjanje kreditne kartice sugerira da takvom web sajtu ne treba ni po koju cijenu davati broj kreditne kartice.

Ukoliko mislite da je jednostavno, probajte.  Kada odete na podešavanje vašeg računa, odaberite opciju naplata/billing. Tu se nalaze podaci o vašoj kartici i naizgled jednostavna opcija za uklanjanje kreditne kartice sa računa. No, ukoliko imate dodane dvije kartice, jednu će vam dozvoliti da obrišete, ali drugu neće, nego dobijate poruku da je to primarni izvor plaćanja i kao takvu ne možete obrisati. daje vam se savjet da deaktivirate svoj Facebook Ads account ( slučaju da ste koristili karticu za plaćanje reklama). Kakav Facebook Ads Account? Vjerovatno ga niste nikada ni kreirali, no on je tu. A shvatiti ćete brzo da nema nigdje opcije kako da pristupite tom accountu i da ga deaktivirate. zato što takva opcija i ne postoji.

Odaberite opciju management, zatim opciju remove u sljedećem koraku

Ono što morate učiniti je sljedeće. Odaberite Billing, zatim opciju uklanjanja kartice. Nakon što dobijete poruku da ne možete ukloniti primarni izvor plaćanja, u pop up prozoru vidjet ćete mali link “Ads Manager”. To je jedini link koji će vas odvesti do lokacije gdje možete izvršiti brisanje broja kreditne kartice.

Ovdje se nalazi skoro pa skrivena opcija kako doći do vašeg Ads Managera gdje možete ukloniti broj kreditne kartice

Nakon što vam se otvori Ads manager, u navigaciji sa lijeve strane odaberite Settings te kada vam se otvore postavke, u samom vrhu imate također mali link “Close Ad account”. Ukoliko nekad kasnije poželite ponovno otvoriti Ads  account to neće biti teško, ali jedini način da uklonite karticu sa vašeg facebook naloga jeste da potpuno ugasite Facebook Ads account.

Kada odaberete "Close Ads account" otvorit će se pop up prozor sa još jednim trikom na kojeg trebate paziti.

Kada odaberete “Close Ads account” otvorit će se pop up prozor sa još jednim trikom na kojeg trebate paziti. Dakle, možete odabrati bilo koju opciju kao razlog uklanjanja, i kad kliknete na “Close Ads account” – ništa se neće desiti. Nećete primijetiti nikakvo učitavanje, niti reload, niti potvrdu da ste podnijeli zahtjev za gašenje facebook ads accounta. Ostaje vam opcija Cancel, koja itekako radi, i prozor će se odmah zatvoriti. Obratite pažnju- iako se ništa nije desilo kada ste kliknuli na Close ads account, vaš zahtjev je proslijeđen. Kada kliknete par puta na Close Ads Account, kliknite na Cancel, zatim spremite postavke. Ukoliko je vaš zahtjev i pored svih trikova Facebooka, prošao, u vrhu ekrana treba da vidite crvenu trakicu u kojoj piše da je zatvaranje accounta u toku:

Tek kad vidite crvenu trakicu sa porukom da je zatvaranje accounta u toku, uspjeli se podnijeti zahtjev za uklanjanje broja kreditne kartice

Uklanjanje će potrajati neko vrijeme. Ukoliko primijetite nakon par dana, da je broj kartice i dalje tu, onda vam ostaje jedina opcija da putem maila  kontaktirate Facebook sa izričitim zahtjevom da se broj vaše kreditne kartice ukloni sa vašeg facebook accounta. Obično ovakve stvari rješavaju u jako brzom roku i to je obično unutar 24 sata.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gmail uveo novu funkciju – personalizovani prijedlozi i podudaranje svrhe adrese i imena

Google uvodi poboljšanja u sistem pretrage svog imejl klijenta....

Zuckerberg priprema veliki redizajn

Facebook kakav danas koristi skoro 3 milijarde ljudi uskoro...

Amazonovi dronovi uskoro bi trebali početi s dostavama

Prošlo je skoro desetljeće od kada je Jeff Bezos...

Da li bojler potroši čak 60% struje u domaćinstvu?

Bojleri je najveći potrošač struje u iznenađujuće velikom broju...

[video] Pogledajte ove pokrete ruke i tijela: Kupi smeće, sređuje vam sobu, otvara vrata…

On pronalazi i preuzima predmete (smeće), sređuje dnevnu sobu,...