Prestigio MultiPad Visconte 3 – Windows tablet

- Advertisement -
Prestigio MultiPad Visconte 3 - Windows tablet
Prestigio MultiPad Visconte 3 – Windows tablet

Prestigio, internacionalni proizvođač mobilnih uređaja, potrošačke elektronike i periferije sa ponosom je objavio dolazak treće generacije Visconte Windows tableta.

Prestigio je za ljubitelje PC tableta sa Windows operativnim sistemom pripremio novi model elegantnog dizajna, zavidnih specifikacija i širokog spektra opcija po veoma atraktivnim cijenama.

Unaprijeđene tehničke specifikacije za efikasniji rad i upravljanje

Prestigio ponuda Windows uređaja je upravo postala bogatija za još jedan 10.1-inčni tablet pod nazivom MultiPad Visconte 3. Riječ je o cjenovno pristupačnom PC tabletu sa Windowsa 8.1 operativnim sistemom sa preinstaliranim paketom Bing aplikacija. Tablet je opremljen sa IPS ekranom rezolucije 1280 x 800 piksela i gustoće 149 ppi-a za izuzetno kvalitetnu i bistru sliku, a za audio su zadužena dva integrisana stereo zvučnika visokog dometa. Pokreće ga veoma brz Intelov četverojezgreni Atom Quad Coreprocesor Z3735F koji radi na taktu do 1.83 GHz, dok grafički dio posla obavlja Intelova integrisana HD grafika.

Novi Visconte 3 tablet dolazi uz 2 GB RAM-a i opcijom od 16, 32 ili 64 GB interne SSD memorije. Kao i uvijek, u slučaju da vam je početna SSD memorija nedovoljna, prostor možete proširiti putem mikroSD kartice maksimalnog kapaciteta do 64 GB. Kapacitet ugrađene baterije iznosi zavidnih 7000 mAh, što je prema zvaničnim testiranjima dovoljno za 6 sati neprekidne video reprodukcije ili cjelodnevno korištenje uređaja uz normalnu upotrebu.

Prestigio je za potrebe fotografisanja i snimanja video zapisa opremio tablet sa dvije kvalitetnije kamere. Glavna kamera sa autofokusom po običaju je smještena sa zadnje strane kućišta i ona ima rezoluciju od visokih 5 Mpx, dok prednja kamera namijenjena video pozivima ima rezoluciju od 2 Mpx.

Svestranost u prvom planu sa brojnim opcijama povezivanja

Pored standardne podrške za WiFi i Bluetooth bežično povezivanje, Visconte 3 nudi i modele sa 3G opcijom za zahtjevnije korisnike. Nadalje, na tabletu se nazi i jedan integrisan USB 2.0 port pune veličine koji je novina za ovaj tip uređaja, te po jedan mikro USB i HDMI port za jednostavno povezivanje na brojne druge periferije. Važno je spomenuti da se Visconte 3 tablet može puniti preko DC ili mikro USB porta, što pridodaje dodatnu fleksibilnost samom uređaju.

Prestigio dizajn uz opciju elegantne „3u1“ tastature   

Visconte 3 ima dimenzije od 259 x 173 x 9,7 milimetara i težinu od 0,66 kilograma. Kućište je izrađeno od izdržljivih materijala (kombinacija termo-plastike i metala) koji ujedno dobro provode toplotu i znatno smanjuju zagrijavanje uređaja. Kao dodatak ovom uistinu moćnom PC tabletu, tu je i opcija elegantne tastature koja služi kao kožna futrola, stalak i tastatura u jednom, te jednostavnim povezivanjem preko magnetnog konektora pretvara tablet u mobilan PC laptop. Tastatura je izuzetno kavlitetne izrade i sadrži odvojenu bateriju koja se istovremeno puni prilikom punjenja tableta.

Preinstaliran Microsoft Office 365 Personal paket sa bogatim dodacima

Važno je spomenuti da Visconte 3 dolazi uz preinstaliran Microsoft Office 365 Personal paket sa jednogodišnjom licencom koja uključuje besplatan  1TB One Drive cloud prostora za pohranjivanje podataka. Licenca uključuje i druge veoma korisne servise kao što je 60 besplatnih Skype minuta mjesečno za pozive mobilnim brojevima u 8 zemalja i telefonskim brojevima u 60+ zemalja. Kao i obično,  Office 365 Personal paket sadrži Power Point, Word, Excel, One Note i Outlook aplikacije koje korisniku pružaju sve potrebne alate za svakodnevni rad.

Ovaj uistinu inovativan Windows PC tablet je stigao i na bosansko-hercegovačko tržište uz dvogodišnju garanciju po cijeni već od 435 KM. Potražite novi Visconte 3 u bolje opremljenim prodavnicama tehničkom opremom i provjerite zašto je slogan za ovaj uređaj: „Za posao, za školu, za život!“

Više detalja o samom uređaju pogledajte na linku ili toplo preporučujemo da pogledate sljedeći video.

Autor: Kompanija

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gmail uveo novu funkciju – personalizovani prijedlozi i podudaranje svrhe adrese i imena

Google uvodi poboljšanja u sistem pretrage svog imejl klijenta....

Zuckerberg priprema veliki redizajn

Facebook kakav danas koristi skoro 3 milijarde ljudi uskoro...

Amazonovi dronovi uskoro bi trebali početi s dostavama

Prošlo je skoro desetljeće od kada je Jeff Bezos...

Da li bojler potroši čak 60% struje u domaćinstvu?

Bojleri je najveći potrošač struje u iznenađujuće velikom broju...

[video] Pogledajte ove pokrete ruke i tijela: Kupi smeće, sređuje vam sobu, otvara vrata…

On pronalazi i preuzima predmete (smeće), sređuje dnevnu sobu,...