#Kultura za sve

- Advertisement -

Aplikacija msu ARt: Najveća virtuelna postavka umjetničkih djela iz “Muzeja savremene umetnosti” u Beogradu omogućava vam da uživate u umjetnosti XX i XXI vijeka 

Planirate kratku turističku posjetu Beogradu i želite upoznati znamenitosti grada, pratiti kulturna dešavanja, posjetiti brojne galerije i muzeje, ali nemate dovoljno vremena za sve?!

Izgovori poput nedostatka vremena i novca za ulaznice padaju u vodu” kada se radi o besplatnim kulturnim manifestacijama.

msu ARt CC BB

U želji da najdragocjenija djela “Muzeja savremene umetnosti” prikaže široj javnosti, ali i brojnim turistima grada, pod geslom „Najveća virtuelna postavka umjetničkih djela“, agencije McCann Beograd i Huge Media osmislile su aplikaciju koja će svakome omogućiti da uživa u djelima iz bogatih zbirki ovog  muzeja. Aplikacija pod nazivom msu ARt  oglasne formate kao što su bilbordi, city lajtovi ili print oglasi kroz virtuelnu realnost pretvara u umjetnička djela, odnosno virtuelnu postavku MSU.

PROČITAJTE JOŠ:  Autobus udario dvije žene nakon što mu je otpao točak

msu Art Infographics-01

Sve što je potrebno da uradite je da na svoj android telefon besplatno učitate aplikaciju msu ARt, skenirate oglas ili bilbord, i na ekranu će se pojaviti jedno umjetničko djelo iz kolekcije MSU zajedno sa dodatnim zanimljivostima o konkretnom djelu i/ili autoru djela. Svaka skenirana reklama otkriva novo umjetničko djelo u čijim detaljima možete uživati.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Beogradu: Pronađeno tijelo muškarca u blizini trafostanice

msu Art Infographics-02

Za sada je moguće skenirati bilborde, city lajtove i print oglase kompanija koje su podržale akciju, a to su Coca-Cola, mts, Delhaize Serbia sa svojim brendovima Maxi i Shop&Go, Bambi Plazma i Halkbank. Informacija o pozicijama oglasa i bilborda koje je moguće skenirati dostupna je na mapi koja se prikazuje u aplikaciji.

Uživajte u umjetničkim djelima iz Muzeja savremene umetnosti.

#kulturazasve

Aplikaciju možete skinuti na Google play app store na linku: http://bit.ly/msuARt

Video možete pogledati na linku: https://youtu.be/SY5pVQNPfsI

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...