Uncategorized

Izliječena prva pacijentica zaražena koronavirusom u Sjevernoj Makedoniji

0
Izliječena prva pacijentica zaražena koronavirusom u Sjevernoj Makedoniji, Life.ba
Skoplje, Sjeverna Makedonija - 11. mart 2020: U Sjevernoj Makedoniji od korona virusa izliječena je prva osoba. Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj se obratio ministar zdravlja Venko Filipče (D). ( Abdula Berisha - Anadolu Agency )

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče izjavio je da u zemlji nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom te da je prvi pacijent koji je potvrđen 26. februara izliječen, javlja Anadolu Agency (AA).

“Klinika za infektivne bolesti i febrilna stanja ima sedam pacijenata. Svi imaju stabilnu, laganu kliničku sliku. Niko ne treba mehaničku ventilaciju. Kontrolni test pacijentice koja je inicijalno bila prva zaražena koronavirusom u našoj zemlji je negativan. U narednim danima bit će puštena na kućno liječenje”, rekao je Filipče.

Rekao je i da se trenutno testira 12 pacijenata, uključujući troje koji su došli iz Italije.

LIFE:  Japan prije Nove godine uvodi vanredno stanje ako ne spriječi širenje koronavirusa

Filipče je naglasio da su predviđene kazne za sve koji se ne pridržavaju juče objavljenih mjera za prevenciju i sprječavanje širenja koronavirusa.

Ministar zdravlja je rekao da su ljudi koji su u kućnoj samoizolaciji u Sjevernoj Makedoniji zdravi i da nemaju simptome, dodajući da su u stalnom kontaktu s njima.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like