Autori Igre prijestolja odustali od stvaranja nove trilogije Ratova zvijezda

- Advertisement -

Nove priče znanstveno fantastične sage “Ratovi zvijezda” ostaju visjeti u zraku nakon što su projekt odlučili napustiti David Benioff i D.B. Weiss, autori “Igre prijestolja”, a njihovu su odluku pozdravili obožavatelji razočarani posljednjim sezonama fantastične dramske televizijske serije.

David Benioff i D.B. Weiss su 2018. angažirani za pisanje i produkciju nove filmske trilogije, franšize kompanije Walt Disney. Prvi film je trebao izaći u prosincu 2022. godine. No autori popularne fantastične HBO serije ‘Igra prijestolja’ povlače se iz projekta kako bi se usredotočili na novi posao za Netflix.

PROČITAJTE JOŠ:  Kad se jedna vrata zatvore druga se otvore: Ne osvrći se

“Mi volimo Ratove zvijezda. Kada ih je George Lucas stvorio, stvorio je i nas”, napisali su u priopćenju Benioff i Weiss, prenosi Hina.

“No, premalo je sati u danu i osjećali smo kako ne možemo raditi na Ratovima zvijezda i Netflixovim projektima. Povlačimo se sa žaljenjem”, dodali su.

Iz Disneya navode da se trilogijom Benioffa i Weissa trebala ispričati priča odvojena od Skywalker sage koja je započela 1977. s filmom u kojem su glumili Mark Hamill, Carrie Fisher and Harrison Ford i koja bi se u prosincu trebala zaključiti filmom ‘Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera’.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...