Event & ZabavaKultura

‘Bajka o izgubljenom vremenu’ u Pozorištu lutaka Mostar

0

Višenagrađivana predstava “Bajka o izgubljenom vremenu” u režiji Tamare Kučinović bit će izvedena u nedjelju, 22. rujna, u Pozorištu lutaka Mostaru s početkom u 11 sati.

Predstava je doživjela veliki uspjeh na međunarodnim festivalima i pobudila veliko zanimanje kod publike pa i ove sezone nastavlja veseliti mostarske gledatelje, a osmišljena je na način da zabavi one najmlađe, ali i odrasle.

“‘Bajka o izgubljenom vremenu’ priča je koja progovara o prolaznosti i dragocjenosti ljudskog života. To je zanimljiva, duhovita i nadasve poetična predstava o dječaku Petji Mihajloviču Zubovu koji se zbog svoje različitosti, stidljivosti i sposobnosti osjećanja svijeta i postojanja vremena pretvorio u starca, kao i njegova simpatija Stasja, koju Petja mora pronaći u mnoštvu drugih starica kako bi vratio svoje vrijeme”, priopćeno je iz Pozorišta lutaka Mostar.

LIFE:  Foto: Nova godina dolazi sa novim Jägermeister iznenađenjem

Ova pomalo fantastična i zagonetna predstava nastala je inspirirana istoimenom bajkom ruskog pisca Eugenea Schwartza, a kako kažu iz Pozorišta lutaka Mostar, ovdje je da nas podsjeti na smrtnost svakog pojedinca i na malu količinu vremena koje posjedujemo da bismo živjeli onako kako želimo.

U predstavi igraju Igor Vidačković, Sergio Radoš, Fatima Mima Kazazić Obad, Nina Popović i Nermina Denjo.

Facebook komentari


Kina želi zaštitu Žute rijeke

Previous article

European Fashion Passport: U Sarajevu počinju Europski dani mode

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *