Event & Zabava

Beč – Open air festival s programom od 80 dana

0
Beč – Open air festival s programom od 80 dana, Life.ba

Bečki Dunavski festival (Donauinselfest) najveći je open air festival u Evropi, a ove godine bi se mogao uvrstiti i među najduže.

Naime, organizatori su za 2020. najavili ljetnu turneju pod sloganom „Cijeli Beč“ u sklopu koje će od 1. jula do 18. septembra u austrijskoj metropoli nastupati 100 različitih izvođača.

Svi oni će pripremiti publiku za finale 19. i 20. septembra na Dunavskom ostrvu, naravno sve u skladu sa sigurnosnim mjerama i ograničenim brojem do 1.250 ljudi.

Tokom “pretprograma” od 80 dana, u 23 bečka okruga održat će se čak 240 „pop-up“ koncerata. Open air bina će biti smještena na autobusu i zaustavljat će se u ulicama, parkovima i na trgovima u Beču.

Imena izvođača se objavljuju prvi dan festivala, a rute i lokacije tek neposredno prije koncerta. Na taj način se želi spriječiti okupljanje velikog broja ljudi.

LIFE:  Virtualni doček Nove godine uz Jean-Michela Jarrea

Finalni vikend 19. i 20. septembra donosi tri spektakla na Dunavskom ostrvu. Za subotu navečer predviđen je koncertni doživljaj za sve generacije, dok u nedjelju ujutro slijede šlageri i austrijska narodna muzika, a u večernjim satima nastupaju zvijezde austrijskog kabarea.

Dunavski festival će putem ovog koncepta zaviriti u ulice svake od 23 bečkih općina.

„Ovaj festival je svojoj publici, mnogim austrijskim umjetnicima i bečkim poduzećima jednostavno suviše značajan da se ne bi organizovao. Donauinselfest se smatra partnerom bečke umjetničke, kulturne i event industrije koja je trenutno izuzetno pogođena krizom, objasnila je članica bečke gradske skupštine Barbara Novak.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like