Event & Zabava

Bosanski stand-up na engleskom jeziku

0

Prva repriza stand-up predstave na engleskom jeziku, kojom je Pedja Bajović prošlog decembra oborio dotadašnju posjećenost kluba Monument u tekućoj sezoni.

U ponedjeljak 30.03. u prostoru jazz cluba Monument, Pedja Bajović, pionir regionalne stand-up komedije i čovjek koji je ovaj humoristički žanr i uveo u Bosnu i Hercegovinu, ponovo će izvesti svoj cjelovečernji show na engleskom jeziku, a koji je jednostavno nazvao – IN INGLIŠ.

– Kada sam u decembru radio premijeru ovog showa na engleskom, to je bilo iz opklade. Opkladu sam dobio, a pritom još i zaradio od ulaznica! Sada planiram da se dobro zabavim. I opet nešto zaradim! – uz iskreni smješak priznaje Pedja.

Iza njega su tri tematske predstave koje su u tri prošla ponedjeljka do posljednjeg mjesta ispunile jazz club Monument. Govorilo se o bivšoj Jugoslaviji, o muškarcima i ženama te starenju i životinjama. Zadnja solo predstava iz ovomjesečnog serijala biće sve to, ali na engleskom jeziku.

Bosanski stand-up na engleskom jeziku, Life.ba

– Prošlog puta sam očekivao da će publiku mahom činiti stranci koji žive u Sarajevu, a ispostavilo se da je više bilo naših ljudi. Isto kao da su došli da vide kako jedan domaći komičar gine u borbi za riječi i rečenice na stranom jeziku. E, pa – živ sam, zar ne! –  kaže Pedja i dodaje: – Volio bih da se mnogi od njih vrate i vide kako se sve to u međuvremenu razvilo u nešto još brže i žešće!

LIFE:  Red Bull Symphonic: Sve je spremno za večerašnji spektakl u Narodnom pozorištu

Pedja Bajović nikako nije početnik u nastupima na engleskom jeziku. U preko deset godina bavljenja stand-up komedijom, obišao je preko 15 zemalja Evrope i svijeta. Prvi je stand-up komičar iz istočne Evrope koji je pretprošle godine pozvan na prstižno međunarodno takmičenje komičara u američkom Seattleu (Seattle International Comedy Competition), da bi od prije dvije godine u Budimpešti ušao u postavu produkcije Stand-Up Express televizijskog kanala Comedy Central Extra.


Comments

Comments are closed.

You may also like