Event & ZabavaKultura

Bosansko narodno pozorište Zenica uvodi online predstave

0

Zbog pandemije koronavirusa onemogućen je rad pozorišta i kulturnih ustanova te je time obustavljen i rad kulturnih radnika i umjetnika. Stoga je Bosansko narodno pozorište Zenica odlučilo svoj rad nastaviti prezentovati putem online platformi i društvenih mreža.

Na ta ćej način, kako su objavili, priuštiti pozorišni program u kojem će pozorišna publika moći uživati iz svojih domova.

Već sutra, 20. marta, na Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade, na Youtube kanalu BNP-a bit će dostupna za gledanje predstava „Crvenkapica na zrnu graška“, nastala u produkciji Dječije omladinske i lutkarske scene BNP-a.

LIFE:  Garden of Dreams poziva vas na online zabavu

Druga predstava „Novi siroti mali hrčki“, prema tekstu Gorana Mihića, u režiji Gorana Bulajića, moći će se pogledati u subotu, 21. marta u 19.30 sati, dok će u nedjelju, 22. marta, u 11 sati biti podijeljen link predstave „Put po svijetu“ rađene prema tekstu Todeta Nikoletića, a u režiji Miroljuba Mijatovića.

Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstava bit će podijeljen na Facebook i Instagram profilu, te web stranici BNP-a Zenica.

Facebook komentari


Potvrđena dva nova slučaja infekcije koronavirusom, po jedan u Zenici i Bihaću

Previous article

Manijaci i Horde zla stavili se na raspolaganje građanima zbog korona virusa

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *