Bosansko narodno pozorište Zenica uvodi online predstave

- Advertisement -

Zbog pandemije koronavirusa onemogućen je rad pozorišta i kulturnih ustanova te je time obustavljen i rad kulturnih radnika i umjetnika. Stoga je Bosansko narodno pozorište Zenica odlučilo svoj rad nastaviti prezentovati putem online platformi i društvenih mreža.

Na ta ćej način, kako su objavili, priuštiti pozorišni program u kojem će pozorišna publika moći uživati iz svojih domova.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajram Šerif Mubarek Olsun

Već sutra, 20. marta, na Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade, na Youtube kanalu BNP-a bit će dostupna za gledanje predstava „Crvenkapica na zrnu graška“, nastala u produkciji Dječije omladinske i lutkarske scene BNP-a.

Druga predstava „Novi siroti mali hrčki“, prema tekstu Gorana Mihića, u režiji Gorana Bulajića, moći će se pogledati u subotu, 21. marta u 19.30 sati, dok će u nedjelju, 22. marta, u 11 sati biti podijeljen link predstave „Put po svijetu“ rađene prema tekstu Todeta Nikoletića, a u režiji Miroljuba Mijatovića.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstava bit će podijeljen na Facebook i Instagram profilu, te web stranici BNP-a Zenica.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...