0

Fm Jam je jedan od najaktivnijih muzičkih projekata u BiH, a i ovoga decembra najavljuju brojna dešavanja.

Nakon još jedne veoma uspješne muzičke godine, u decembru ova hip hop ekipa slavi svoj 19. rođendan i najavljuje nekoliko DJ nastupa i koncerata, te još jednu filmsku premijeru.

Već ovog vikenda, u petak 7.12. tuzlanska publika ima priliku slušati Indigov DJ set u cafe baru Sloboda.

Sljedeće noći na istom mjestu DJ Soul će ugostiti DJD-a, koji dolazi iz njemačkog Bielefelda i donosi muzičku selekciju dance klasika, hip hopa, remixa i housea.

14.12. DJ Soul je još jednom u Slobodi, a ovaj put u rijetkom audiovizuelnom izdanju koje izvodi 3-4 puta godišnje.

Radi se o posebnom formatu zabave gdje publika pored slušanja muzike, ujedno gleda i spotove, te i vizualno može pratiti mix na nekoliko ekrana.

Dan prije proslave rođendana, 21. decembra na Fm Jam Youtube kanalu bit će održana live online premijera dokumentarnog filma Soultrain.

Soul Train ekipa

Ovaj film prati vremenski period od četiri dana u kojem reperi Frenkie i Kontra, te DJ Soul i muzički producent Billain vozom proputuju više od 500 kilometara posjetivši Tuzlu, Banja Luku, Zenicu, Sarajevo, Konjic i Mostar, susrećući se pritom sa muzičarima iz BiH. Film Soultrain premijerno je prikazan 2015. godine.

LIFE:  La Lana obara rekorde u radijskom eteru

Svoje premijere imao je u Sarajevu, Tuzli i Zenici, a sada konačno stiže na Internet i postaje dostupan široj publici.

Ove godine proslava Fm Jam rođendana zakazana je za 22. decembar u tuzlanskom klubu Palma.

Tradicionalno će se slaviti na dva floora, a publika će uživati u nastupima izvođača i DJ-a ove ekipe, kao i njihovih prijatelja i gostiju.

28. decembar rezervisan je za novi party iz serije Fm Jam Black Friday. U ovom specijalnom izdanju gost je DJ Mrki, koji za ovu priliku stiže iz Beograda sa svojom kolekcijom klupskog hip hopa i fantastičnim vještinama na gramofonu.

Da prebrodimo vrijeme do novog izdanja Raplika Hip Hop Night-a u sarajevskom klubu Underground, tamo 29. decembra Red Bull Music Presents donosi koncert Đe Će Ko Za Novu”.

Naravno, radi se o zajedničkom koncertu trojca Frenkie, Kontra i Indigo, koji će prednovogodišnju atmosferu u Sarajevu ugrijati do maksimuma svojim hitovima sa albuma Putanja i Egzil.

Za kraj 2018. Fm Jam ekipa nastupa na tuzlanskom Trgu slobode. Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul imat će tako kratko nakon ponoći svoj prvi koncert u novoj godini, te uz zvuke domaćeg hip hopa povesti Tuzlu u novu 2019.

Promocija albuma PUTANJA – Club PALMA photo Sulejman Omerbasic

Facebook komentari


Najbolji filmovi 13. PLJFF su diptih Pisma 1 & 2 i Nezavisni dečko

Previous article

Psi na Velebitu namirisali ljudske ostatke stare tri milenija

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *