Event & Zabava

BRUCA, BRACA, BRUDA i BRADA – Odbranom kote najavljuju prvi animirani serijal ovog tipa u regiji 

0

Nakon što je u protekloj sezoni Helem Nejse podcasta prikazivan u formatu petominutne skeč-rubrike, crtić Bruca, Braca, Bruda, Brada konačno je spreman da stilom i temama koje obrađuje postane najzanimljiviji animirani serijal u cijeloj regiji. Pilot epizoda “Odbrana kote”, objavljena na Helem Nejse youtube kanalu, najava je sezone “BBBB – Uzvraćaju udarac!”, koja će zvanično biti objavljena u aprilu 2021. godine.

BRUCA, BRACA, BRUDA i BRADA – Odbranom kote najavljuju prvi animirani serijal ovog tipa u regiji , Life.ba

U epizodi “Odbrana kote” Bruca, Braca, Bruda i Brada pokušavaju riješiti problem tipičan za tranzicijsku realnost bosanskohercegovačkog društva – jedan sumnjiv građevinski projekat koji prijeti da ih deložira sa mjesta na kojem provode vrijeme kojeg svakako imaju napretek. Na različite načine se junaci ovog crtića suprotstavljaju interesima lokalnih moćnika i stranih investitora koji nastoje njihovu “standardnu” kotu pretvoriti u privatni objekat.

“Bruca, Braca, Bruda, Brada do sada je najveći projekat produkcijskog team-a Helem Nejse kolektiva i Fondacije “EKIPA”. Pilot epizoda “Odbrana kote” bila je svojevrsna priprema i za naš kreativni scenaristički i animatorski team, odnosno uvertira u sezonu na kojoj se uveliko radi. Rad na epizodama dužeg formata, koji nudi mogućnost razvijanja novih likova i događaja, veliki je izazov, ali i ogroman užitak, pa zato jedva čekamo da svojoj publici predstavimo ono na čemu trenutno radimo.”, objašnjavaju iz Helem Nejse kolektiva, te dodaju: “Provodimo jako puno vremena na komičnoj strani naše stvarnosti, gdje pronalazimo i teme koje nas najviše zanimaju”, a jedna od njih je, kako kažu, tema i ove pilot epizode: “Sitne nerezonske ambicije lokalnih moćnika, njihovi urbicidni općinsko-građevinski marifetluci, nestanak javnih prostora u našim gradovima i tragikomedija ružnoće koja je u svemu tome najtrajnija posljedica.”

LIFE:  Muzički Centar Pavarotti organizira prvi MixArt Festival – likovna, filmska i muzička umjetnost na jednom mjestu

BRUCA, BRACA, BRUDA i BRADA – Odbranom kote najavljuju prvi animirani serijal ovog tipa u regiji , Life.ba

Preostaje nam da pogledamo epizodu “Odbrana kote” i saznamo na koje to načine glavni junaci ove animirane serije pokušavaju stati u kraj interesnom lobiju iz sjene tokom jednog sasvim običnog dana u Švrakinom selu.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may also like