Event & ZabavaKultura

Famozne “Dame biraju”, pozorišna predstava slavi svoju petu godišnjicu!

0

Jedna od najgledanijih i najzabavnijih predstava u regiji ‘Dame biraju’, u režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatara, koja se bliži svom 300. izvođenju, uz ogroman uspjeh u cijeloj regiji, slavi svoju petu godišnjicu.

Sjajna glumačka ekipa, koju čine najperspektivniji bosanskohercegovački glumci, već je postala pravi miljenik naše publike, ali i publike širom regije.

Predstava na koju se gledateljice i gledatelji vraćaju po nekoliko puta, na kojoj se nerijetko dogodi i prava stadionska atmosfera postala je sinonim za urnebesnu komediju. O kvalitetu i simpatijama publike prema ovom pozorišnom komadu govori i činjenica da su karte za najavljena gostovanja uvijek u potpunosti rasprodana.

Komedija prati sudbinu petorice mladića koje zatičemo u dokolici, besparici i letargiji. Oni svoje egzistencijalne probleme pokušavaju riješiti kroz posao stripera u noćnom klubu. I tako počinje njihova priča puna uspona i padova. Pripremajući se za nastup suočavaju se sa svojim strahovima, društvenim normama, ali i željom za uspjehom. Predstava obiluje plesnim tačkama, osobenim karakterima protagonista, a sve to začinjeno je kvalitetnim bosanskohercegovačkim humorom, koji nije sam sebi svrha, nego pogađa u srž društva i okolnosti u kojima živimo.

LIFE:  „Prijatelji“ se okupljaju

“Dame biraju” je od petka na mini turneji po Hrvatskoj, gdje su gostovali u Zagrebu i Šibeniku. A odmah nakon toga slijedi i mini turneja po BiH; Tuzla 13. mart – BKC, Mostar 14. mart – Kosača i Zenica 15. mart – BNP. Zato osigurajte svoje mjesto u gledalištu na vrijeme.

 

Facebook komentari


Prvi turnir iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu odgođen zbog koronavirusa

Previous article

Kako pravilno prati ruke prema uputama WHO-a?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *