Domaći stand-up komičar na svjetskom takmičenju

- Advertisement -

Pedja Bajović je ušao u uži izbor globalnog takmičenja komičara pod nazivom Jokenation. Tokom jučerašnjeg dana je hiljade stand-up komičara širom svijeta iščekivalo objavu imena onih koji su ušli u izbor najveće globalne potrage za stand-up talentima, koju organizuje jedan od najvećih festivala komedije u svijetu – Montreux Comedy Festival. Rezultat ovog takmičenja, objavljen jučer popodne, obradovao je njih po 20-tak u osam svjetskih teritorija, a među njima, u kategoriji Kontinentalna Evropa/Rusija je i Pedja Bajović.

Pedja 3

– Mislim da još nisam svjestan šta se dogodilo i šta bi se još sve moglo dogoditi. – uzbuđeno govori Pedja i nastavlja – Nije da nemam međunarodnog iskustva, ali je ovo veće od ukupno svega što sam do sada napravio!

Pedja Bajović je pionir regionalne stand-up komedije i kao izvođač i kao producent. On stoji iza prve bh. turneje stand-up komedije od prije tri godine, a ono što se u međuvremenu ostvarilo su stotine programskih večeri širom zemlje i krunisano TV serijalom ‘Komeidja s nogu 3u1’ koji trenutno nalazi svoje mjesto u programu 20 televizijskih kanala u Bosni i hercegovini.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Ne preostaje mi ništa drugo, nego da u sljedećih sedam dana na sve moguće načine tražim podršku od svih onih koji poznaju moj lik i djelo, ali i onih koji su jednostavno dobri ljudi! – sa smijehom priznaje Pedja.

Pomoći mi se može tako što se na Pedjinoj web stranici ovog takmičenja http://jokenation.com/humoriste/pedja-bajovic jednostavno kliknete VOTE i tako date svoj glas. Međutim, Pedja Bajović poručuje: – Ako imate vremena, pogledajte nastupe i ostalih kolega. Među njima zaista ima odličnih komičara, a tek onda glasajte – za mene!

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

Rezultati ulaska u finale globalnog takmičenja Jokenation će se znati 12. oktobra, a pobjednici će biti poznati do kraja godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...