Event & ZabavaModa

European Fashion Passport: U Sarajevu počinju Europski dani mode

0

European Fashion Passport počinje 27. septembra i traje do 29. septembra 2019.  

Njegova ekselencija Mr. Khaldoun Sinno, zamjenik ambasadora Delegacije EU u BiH će otvoriti European Fashion Passport 2019. na radionici koja će se održati u Info centru u zgradi delegacije EU u BiH 27. Septembra 2019. u 8.30 h.

U toku projekta dizajnere očekuju još tri radionice. B2B radionica s predstavnicima industrije, Kreativna radionica s mladim fotografima u BiH, te praktična radionica u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn. BiH predstavnici na European Fashion Passportu, su studenti Tehničkog Fakulteta u Bihaću, odsjeka za Tekstilni dizajn.

Modne revije su planirane za 27. i 28. Septembar, u SARTR-u (Sarajevski Ratni Tetar) sa početkom u 20 h.

Projekat ima podršku Grada Sarajeva, Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), Ambasade Španije, Mađarske, Slovačke, Belgije, Holandije, Švedske te deklarativnu podršku Delegacije EU u BiH, i ambasade Italije i Velike Britanije.

LIFE:  Sarajlije i brojni turisti uz hitove Joksimovića i vatromet ušli u 2020. godinu

Projekat su podržali: Bosmal Arjaan by Rotana hotel, Oriflame Cozmetic, Disti, FUJIFILM, voda Oaza, Vispak – Zlatna Džezva, Klas, Ovako i Gastro Pub 13.

Na projektu učestvuje 30 dizajnera iz 20 zemalja Europe, : Albanija, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Srbija, Italija, Španija, Slovačka, Litvanija, Latvija, Kosovo, Kipar, Belgija, Mađarska, Slovenija, Švedska, Bosna i Hercegovina i dr.

Dizajneri će biti smješteni u Bosmal Arjaan Hotel by Rotana u Sarajevu.

Pored navedenih aktivnosti planirano je i druženje s gradonačelnikom Sarajeva u sarajevskoj Vijećnici, posjeta Sarajevsko-Trebevićkoj žičari, grupna projekcija filma „Scream for me Sarajevo“, zajedno sa režiserom filma Tarikom Hodžićem i producentom filma Adnanom Čuharom, koktel u Španskoj i Švedskoj Rezidenciji, te posjeta Svrzinoj kući i mnogo drugih zanimljivih sadržaja.

Facebook komentari


‘Bajka o izgubljenom vremenu’ u Pozorištu lutaka Mostar

Previous article

Klopp pohvalio Chelsea: Imaju odlične igrače koji vrijede 50-60 miliona eura

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *