EXIT timu novi “festivalski oskar”: “No Sleep” najbolji novi festival Evrope

- Advertisement -

Međunarodno priznata Exitova muzička platforma “No Sleep” proglašena je najboljim novim festivalom Evrope na sinoćnoj svečanoj dodjeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prije titule za “No Sleep”, EXIT je već osvojio dvije nagrade za najbolji veliki evropski festival za izdanja iz 2013. i 2017. godine, a “Sea Dance” za najbolji evropski festival srednje veličine 2015. godine.

Time je EXIT tim postao i najnagrađivanija nezavisna festivalska grupacija Evrope, osvojivši čak četiri titule u samo sedam godina i to u godini kada ovaj novosadski ljetni festival proslavlja svoj jubilarni, dvadeseti rođendan.

“Trijumf ‘No Sleep’ festivala posebno se ističe kada se uzme u obzir da je na ovogodišnjem festivalskom takmičenju učestvovalo više stotina festivala, za koje je glasalo preko 350 hiljada ljudi iz brojnih zemalja svijeta, kao i stručni žiri, koji čine neki od najvećih autoriteta u svjetskoj muzičkoj industriji. Nakon dvije osvojene titule i EXIT se ponovo našao među deset najboljih velikih festivala Evrope i to deseti put od kad su ove nagrade ustanovljene 2009. godine, dok se među najboljima u svojoj kategoriji čak šesti put našao i ‘Sea Dance'”, naveli su organizatori.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajram Šerif Mubarek Olsun

Muzička platforma “No Sleep”  izgradila je zavidnu reputaciju na svjetskoj sceni u proteklih pet godina, prije svega kroz kultnu binu na EXIT i “Sea Dance” festivalima, ali i brojnim “No Sleep” događajima u svjetskim metropolama kao što su London, New York, Rim, Sao Paulo, Barcelona, Brisel i drugi.

Uz pohvale fanova i medija iz više od 40 zemalja svijeta, “No Sleep” je predstavio neke od najuzbudljivijih izvođača svjetske elektronske scene i vodećih klubova svijeta, koji su ugostili i Exitove “No Sleep” događaje, a među kojima su i fabric (London), Rex, Concrete (Pariz), Tresor (Berlin), Sub Club (Glazgov), Fuse (Brisel), Arma17 (Moskva), D-Edge (Sao Paolo), The Bunker (New York), Goa (Rim), Nitsa (Barcelona) i drugi.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Iako se održava svega dvije godine u današnjem formatu, “No Sleep” se već izdvojio kao jedan od najvećih indoor elektronskih muzičkih događaja u Evropi, a održava se na više od deset lokacija u Beogradu, podsjetili su organizatori.

Na spisku dosadašnjih izvođača festivala nalaze se redom neka od najtraženijih svjetskih imena kao što su Nina Kraviz, Fatboy Slim, Amelie Lens, Bicep, Jeff Mills, Dax J i brojni drugi.  No Sleep se vraća ove godine u novembru, a sve detaljnije informacije biće uskoro dostupne na internet stranici festivala.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...