Fantastična hip hop noć uz starog Frenkija

- Advertisement -

Sinoć je u prepunom sarajevskom klubu Trezor održan dugo očekivani Frenkijev koncert. Vrata su otvorena tačno u 22.00 časa, a uvodnim setom goste je dočekao Dj Soul. Nakon Soula, prvi na binu su zakoračili mladi sarajevski reperi Splek i Fanril i sa svojim pjesmama „Zimski zonfa“, „Disco funky“ i „Ljetni zonfa“ zagrijali prisutne. Za dj pultom dolazi do smjene, i veterana domaće scene Soula, zamjenjuje mladi Indigo a to je ujedno bio znak da na binu izlazi Frenkie u pratnji sa drugom Kontrom.

Publika uz veliki aplauz dočekuje zvjezde večeri i uz zvuke pjesme „Da se ne lažemo“ počinje dvosatni nastup Fm Jam ekipe. Kao što je i ranije najavljivao, Frenkie je publici pripremio bogatu listu, tako da je publika mogla čuti neke od najnovijh pa do najstarijih pjesama. Tako su uslijedile, „Raise“, „Bruce Lee rap“, „Oktobar“, „Hajmo ih rušit“, „Mr Policeman“, „Vakum“ i „Gori“. Kada su došli do bloka pjesama sa novog albuma na binu je izašao i prvi gost tuzlanski reper Arot. On je sa Frenkijem izveo zajedničku numeru „Vozi“ a nakon nje publici je predstavio i svoju novu pjesmu. Ubrzo nakon njega na binu izlazi i gost iz Hrvatske, popularni splitski reper Grše koji izvodi zvoje najveće hitove „High life“, „Badr Hari“ i „Gangland“. Grše je ispraćen uz ogroman aplauz uz poruku da će se u Sarajevo vratiti ubrzo kako bi održao svoj solistički koncert.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Nakon zadnjeg gosta Frenkie, Kontra i Indigo izvode blok zajednički pjesama i tada dolazi do potpunog usijanja atmosfere. „Karma“, „Bratmoi“, „Dje će ko“ i „Gdje god su moji“ iz publike izvlače zadnje atome snage i trojac biva ispraćen uz ogromne ovacije.

„Kada su u pitanju promocije novih pjesama uvijek imam neki dodatni teret, tako je bilo i sinoć. Ali uz pomoć drugova na bini i prejake publike uspjeli smo održati vrhunski koncert. Zahvalan sam svim gostima i ekipi koja nas je „nosila“ cijelu noć. Također, drago mi je da su nove pjesme dobile pozitivne reakcije, ali i da su neke stare ponovo zaživjele. Sve u svemu žestoka Fm Jam noć je iza nas i zato svima hvala“, poručio je Frenkie za kraj.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...