Fm Jam proslavio 19. rođendan – Noć za pamćenje u Tuzli

- Advertisement -

Domaći hip hop pokret Fm Jam, sinoć je u tuzlanskom Domu mladih proslavio svoj 19. rođendan.

Uz preko 20 izvođača i DJ-a, obje sale kluba Palma ostala su ispunjena do ranih jutarnjih sati. Skupa sa njima, svoj 5. rođendan proslavila je i Salt And Flow ekipa, te je pored maštovite izložbe svojih video radova, predstavila i svoj Petica EP.

Nakon uvoda mladog Fm Jam DJ-a Shadow Kid-a, na scenu izlazi i DJ Soul, što je brojnoj publici bio znak da glavni dio proslave može početi.

Već dobri znanci sa tuzlanskom publikom, lokalni Cap One i Finti iz Brčkog prave perfektan uvod sa nekoliko svojih pjesama, te publiku uvode u sve ono što slijedi. U narednih par sati nastavljaju su se redati žestoke rime, praćene mini setovima DJ Soula i Shadow Kida.

Sljedeći na scenu izlazi Artorius iz Beograda. Njegov album “Battle King” nedavno je objavljen na Fm Jam Youtube kanalu, a našoj publici predstavio se sa live izvedbom singlea “Gladijator”. Nakon njega, na binu se popeo gost iz Banja Luke – Venok. Jedna od njegove dvije pjesme za ovu noć bila je i “Bam Bam”, koja je prvi single sa “Petica EP-a” Salt And Flow ekipe. Iako prvi put pred tuzlanskom publikom, obojica su binu napustili nagrađeni aplauzima.

PROČITAJTE JOŠ:  Kad se jedna vrata zatvore druga se otvore: Ne osvrći se

Makk je stigao iz Mostara, a na bini se pojavio sa Miljom, te su izveli nekoliko svojih pjesama. Primjetno je njegovo iskustvo, a komunikacija sa publikom urodila je plodom te je Palmom odjekivalo horsko “Fm Jam” i “1 Kroz 1”, koje je zahtjevao da čuje od prisutnih. Premijerno su izveli i najnoviji single za pjesmu “Suzana”. Njega slijedi Arot, još jedan izvođač koji je domaći na tuzlanskom terenu. 2017. proglašen je za regionalnog kralja freestyle-a na takmičenju Red Bull Raplika. Pored izvođenja svog novog singlea “011”, publiku je “zagolicao” freestyle-om na beat tuzlanskog underground hita “U Noći Punoj Mraka”, što bi mogao biti nagovještaj novog dijela te pjesme.

Naredni na binu izlaze predstavnici novog sarajevskog vala – Stoposto, Katarza, Black Beriz i Geko. Potpuni sklad na mikrofonima, inteligentne i duhovite rime publika je ispratila sa pažnjom, te u odličnoj atmosferi dočekala vrhunac večeri koji će uslijediti.

Vidno rasploženi i samopouzdani, publiku pozdravljaju Frenkie, Kontra i Indigo. Uslijedilo je horsko repanje hitova Karma, Bratmoi, Đe Će Ko, Gdje God Su Moji, Tupakamaru,.. Fm Jam trojac svom silom je podržan od publike koja stigla iz raznih krajeva BiH, Srbije i Hrvatske. Jedan od vrhunaca večeri bila je video poruka koju je Frenkie snimio Edi Maajki, te mu čestitao 40. rođendan, a što je burno ispraćeno u prepunoj Palmi. Nakon ovog nastupa, Indigo u potpunosti preuzima DJ pult, te svira do kraja večeri.

PROČITAJTE JOŠ:  Foto dana: Za ljubav nikad nije kasno

Već od 18h mala sala kluba Palma bila je mjesto zanimljivog dešavanja. Postavljena video instalacija, te izložba radova tuzlanske ekipe Salt And Flow, označili su 5 godina postojanja ovog projekta. Preko 50 epizoda sa raznim rap izvođačima, i ukupno više od 100 video uradaka, rezultat su rada iza kojeg stoje Mario Ilić i Vedran Haračić. Do samoga kraja noći, veteranska ekipa Fm Jam DJ-a tresla je malu salu uz hip hop, funk, reggae, dub, breakbeat, drum and bass itd. Pred pretežno starijom generacijom Fm Jam publike, za ovu binu bili su zaduženi DJ-i Big Funkee (HZA), Moonjah, Masta i Azreem, a kvalitetni setovi nagrađeni su prepunom salom do samog kraja noći.

https://www.instagram.com/p/BrufuGSglnF/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=15w2lgtdnawru

Cjelovečernje druženje i pozitivna atmosfera obilježili su ovu noć, te su svi skupa uživali u rođendanskom slavlju dvije ekipe. Iz Fm Jam-a su najavili brojne projekte za narednugodinu, a samo možemo s nestrpljenjem očekivati slijedeće evente i proslavu velikog 20. rođendana.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...