[foto] BiH: Jablaničko jezero puno kupača

- Advertisement -

Lijepo vrijeme koje je ove sedmice konačno stiglo u Bosnu i Hercegovinu privuklo je veliki broj kupača na Jablaničko jezero, prenosi Anadolu Agency (AA).

S obzirom na to da je odlazak u “komšiluk”, na Jadransko more, u Hrvatsku ili Crnu Goru posljednjih dana zakomplikovan zbog pandemije koronavirusa, bh. građani alternativu su pronašli na Jablaničkom jezeru.

Jedna od najpoznatijih plaža na Jablaničkom jezeru, u Papraskom, puna je kupača koji uživaju i lijepom vremenu i čistoj jezerskoj vodi. Tokom radne sedmice je posebno ugodno posjetiti plaže na Jablaničkom jezeru, dok vikendom ugođaj donekle mogu pokvariti velike gužve.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Armin Muzaferija u nedjelju predstavlja pjesmu "Lasto mala": Oda bosanskoj ženi koja donosi pregršt emocija

Oni koji uz kupanje žele uživati i u prirodi, odlučili su se da posjete Boračko jezero, iznad Konjica, u podnožju planine Prenj.

U svakom slučaju, bh. građani koji ovog ljeta ne planiraju zbog pandemije koronavirusa napuštati zemlju, imaju mogućnost odmora i na mnogobrojnim domaćim destinacijama, a brojna jezera su svakako među njima. Osim Jablaničkog i Boračkog, tu su još Buško, Plivsko, Panonika…

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...