Event & Zabava

[foto] Doček Nove godine od Moskve do New Yorka

0
PARIS, FRANCE - DECEMBER 31 : People gather at Champ-Elysees ahead of New Year's Eve celebrations in Paris, France on December 31, 2019. ( Mustafa Yalçın - Anadolu Agency )

Kao i svake godine, brojne zemlje, svjetske metropole i gradovi su organizovali javne dočeke Nove godine te uz spektakularne vatromete ušli u 2019. godinu.

Australija je prvi kontinent koji je ušao u Novu godinu, a 2019. je dočekana uz veličanstvene vatromete.

Novogodišnje proslave organizirane su širom zemlje, ali najviše posjetilaca privukle su one u većim gradovima među kojima su Sydney i Melbourne. I ove godine Australci su uz nekoliko desetina tona vatrometa ušli u novu godinu.

Prije Australije, u 2019. ušli su Kiribati, Tonga, Samoa i Novi Zeland. Spektakularne zabave organizirane su i u Canberri, Adeaideu, Hobartu, Perthu, Brisbaneu i Darwinu.

U Maleziji je uz spektakularan vatromet i dobru zabavu dočekana 2019. godina. Posebna atmosfera je bila u gradu Putrajaya gdje je na hiljade ljudi na centralnom trgu Putrajaya i ispred Palate pravde dočekalo Novu godinu.

Kada su kazaljke otkucale ponoć, uslijedio je vatromet u centru grada.

Brojni stanovnici Istanbula i strani turisti su 2019. godinu dočekali na Trgu Taksim i poznatoj Ulici Istiklal. Okupljeni su zajedno odbrojavali posljednje sekunde 2018. te uz veliku radost i uzbuđenje ušli u Novu godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

LIFE:  U Maleziji pronađen krokodil dugačak 4 metra i težak 400 kilograma

Doček 2019. godine je kao i u drugim gradovima organizovan u brojnim istanbulskim hotelima i restoranima, dok su ipak mnogi građani odlučili da u Novu godinu uđu u toplini svoga doma u krugu porodice i prijatelja.

Doček Nove godine je organizovan i u drugim gradovima, Moskvi, Atini, Parizu, Berlinu i drugim poznatim metropolama.

Na spektakularan način je 2019. dočekalo i na hiljade građana New Yorka i turista, a u okviru novogodišnjem programa prisutne je na Times Squareu zabavljala i poznata pop pjevačica Christina Aguilera. Doček uz vatromet je organizovan i u iračkom Erbilu.

Vezani sadržaj: Gradovi u regiji Novu godinu dočekali uz Harija, Bajagu, Merlina…

Facebook komentari

[video - foto] Gradovi u regiji Novu godinu dočekali uz Harija, Bajagu, Merlina…

Prethodni članak

Adin Omić za LIFE: Prezadovoljan sam ostvarenim u 2018. godini

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Event & Zabava