Foto: Dvije stotine takmičara u masovnom spustu niz Jahorinu

- Advertisement -

Slovak Michal Bekes pobjednik je tradicionalnog šestog masovnog spusta skijaša i snowbordera održanog u subotu na olimpijskoj Jahorini.

Bio je najbrži među dvije stotine učesnika koji su jurili stazom dugom oko dva i po kilometra te je zbog toga i nagrađen vikendom za dvoje u hotelu Termag, kao i profesionalnim takmičarskim “Head” skijama. “Bracom shop” iz Sarajeva je osigurao ove profesionalne trkačke skije za narednu sezonu koje još uvijek nisu u prodaji nigdje u svijetu, i po prvi su predstavljene na Jahorini.

Inače, Bekes je profesionalni skijaš. Voli brzo skijanje. Kaže da mu je brzinski rekord 223 km/h. Nije prvi put u BiH, redovno zimuje na Jahorini i više puta se takmičio u Red Bull Home Runu.

“Pobjeđivao sam već u ovoj utrci. Ostao sam u subotu na Jahorini samo zbog ovog takmičenja. U nedjelju već putujem u Francusku na brzinsko takmičenje i tamo se također nadam dobrom rezultatu, kaže Bekes.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Među skijašicama najbrža je bila Milica Rudić. Ove godine takmiči se drugi put. Prošle godine je najavila ponovni dolazak, a to obećanje ispunila je novom pobjedom.

“Ove godine je bila mnogo jača konkurencija pa je i utrka bila teža. Staza je bila malo lošija, ali je adrenalin učinio svoje pa je, kako je trka odmicala, bilo sve zabavnije i bolje. Na kraju sam slavila, kaže Rudić. Ona je osvojila vikend u hotelu Termag kao i kacigu koju je osigurao “Planet bike”.

Nika Škoda dolazi iz Slovenije i na Jahorini je slavila u kategoriji “borderki”. Zbog toga je nagrađena ski passom Olimpijskog centra Jahorina te romantičnim vikendom VIP Jahorine.

Josip Stern je bio najbrži u kategoriji bordera. Dolazi iz Češke Republike, a na Jahorinu je, kaže, stigao samo zbog ovog takmičenja koje voli i u kojem jako uživa.

Stern se bordanjem ne bavi profesionalno.

PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

“Ovo mi je hobi. Prvi put sam na Jahorini. Volim ovakva takmičenja jer je atmosfera sjajna. Svi se dobro zabavljamo. U nedjelju već planiram posjetiti Sarajevo i vidjeti šta taj grad sve nudi, kaže Stern koji je nagrađen vikendom u hotelu Termag i ski passom Olimpijskog centra Jahorina.

Važno je, kažu, učestovati, a u masovnoj jurnjavi niz Jahorinu učestvovala je i Branka Spasojević. Stigla je posljednja pa se morala zadovoljiti utješnom nagradom, raftingom na Tari za dvije osobe partnera “Divlja rijeka”.

“Neko je morao biti najsporiji. Pregledali smo stazu. Našli smo neke ključeve, štapove…pokupila sam sve redom. Super smo se zabavili, kaže kroz smijeh Branka.

Cjelodnevna zabava nastavljena je do kasno u noć uz vrhunske ritmove sjajnog hip hop dvojca DJ Soula i DJ Merakoona na Brown Sugar RnB open air partyju ispred Kolibe kod hotela Termag.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...