Foto: Održana open air projekcija filma “Sweet & Sour” na Jahorini

- Advertisement -

Skijaši i snowboarderi su nakon odličnog skijaškog dana na Jahorini protekle subote imali priliku pogledati ski i snowboard film “Sweet & Sour” čija je open air projekcija upriličena na velikom open air platnu na Poljicama.

Neposredno uz skijašku stazu, s velikim zanimanjem su pratili avanture skijaša Richarda Perminua i snowboardera Victora de Le Rueue, uživali u prekrasnim kadrovima te nevjerovatnoj sportskoj akciji.

Film je priča o dvojici karizmatičnih sportaša koji će učiniti sve da postignu cilj, a to je pohod na jedan od najzahtjevnijih terena – Aljasku.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

Za njih mnogi kažu da su najbolji na svijetu, svaki na “svom terenu” jer skijaši i “borderi” baš se i ne miješaju. Ono što ovaj dvojac čini izuzetnim je to da nikad ne znate šta je sljedeće što će uraditi. Osim toga, uvijek su u potrazi za novim izazovima, inače im je dosadno.

A to je ono što nikako ne žele.

Iako su dosta različiti, još jedna stvar im je zajednička, bez obzira da li su u pitanju snowboard ili skije, obojica idu do krajnjih granica svojih mogućnosti. Do sada su svoje ciljeve ostvarivali pojedinačno, ali ovaj put su to odlučili uraditi zajedno – u dubokom snijegu Aljaske!

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

I publika je uz projekciju filma imala priliku pokazati svoje umijeće tokom noćnog skijanja na stazama prelijepe Jahorine, dok su se prije i nakon filma zagrijavali uz muzičku podlogu Zlijaya. Donosimo vam dio atmosfere sa ovog druženja kroz fotografije Bahrudina Bandića.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...