Foto: Predstavljene vjerovatno najbolje kombinacije jela i Carlsberg piva

- Advertisement -

U sarajevskom restoranu Druga kuća danas je novinarima predstavljena jedinstvena gastronomska ponuda u gradu, vjerovatno najbolja kombinacija jela i piva. Jela potpisuje kuhar Almir Halvadžija dok su piva pomno odabrani Carlsberg brendovi poput Tuborga, Carlsberga, Erdingera, Pana i Somersbya. Kombinacije su urađene pod stručnim nadzorom Carlsbergovog someliera Darka Solomuna kako bi svako jelo pružilo maksimum svojih okusa.

 „Trudimo se da našim gostima uvijek ponudimo nešto novo. Željeli smo obogatiti uživanje u omiljenom jelu i ispijanje piva učiniti nezaboravnim iskustvom. Uz stručnjake iz kompanije Carslberg BH napravili smo kombinacije koje će pružiti potpuno novi, puniji okus“ izjavio je Džan Budimlić u ime restorana Druga kuća.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Goveđi carpaccio na rukoli začinjen kremom od tartufa uz Tuborg, piletina Saltinbocca uz pivo Carlsberg ili neobična kombinacija kolača uz slatki napitak Somersby Pear cider, samo su neke od vjerovatno najboljih kombinacija jela i piva spremnih da osvoje nepca svih znatiželjnih.

Na današnjem druženju, osim predstavljanja jedinstvene gastronomske ponude, novinari su imali priliku da među prvima degustiraju potpuno novi pivski okus na tržištu – Kronenbourg 1664 Blanc,  pivo koje utjelovljuje francuski način života.

„Kompanija Carlsberg BH iz godine u godinu radi na tome da svojim kupcima ponudi samo najbolje brendove piva. Kronenbourg 1664 Blanc je moderno, osvježavajuće pivo s naznakom citrusa, a posebno se ističe jedinstvena plava boca u kojoj dolazi“ izjavio je Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BH.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

U okviru jedinstvene gastronomske ponude u restoranu Druga kuća kreće i ljetna sezona evenata sa posebnom pažnjom na Barbeque evente koji će se održavati dva puta mjesečno i bit će posvećeni tematskim roštiljima svijeta. Julski roštilj bit će posvećen meksičkoj Barbakoi, a u august goste Druge kuće očekuje Light summer roštilj, dok će septembarski BBQ biti u znaku američkog Rollin’ Smoke roštilja. Naravno, svako jelo sa roštilja će vjerovatno najbolji okus imati uz pivo brenda Carlsberg.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...